Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Mantorp Park, groter dan ooit tevoren


mp_voor_meihuizen
Marc Meihuizen is de belangrijkste Nederlandse Pro Mod-troef

Overvol veld
In de Pro Modified klasse wordt de kwalificatie met maar liefst 33 inschrijvingen voor 16 plaatsen in de eliminaties een absolute thriller. Alle grote namen zijn van de partij, aangevuld met een heel legioen minder bekende Scandinaviër maar die in het verleden hebben aangetoond niet alleen over fraai maar ook snel materiaal te beschikken. Uit Nederland is Marc Meihuizen van de partij en met zijn nieuwe ’68 Pontiac Firebird zal hij gaan voor het hoogste. In Finland kwam het er nog niet helemaal uit maar in Zweden waar Meihuizen vorig jaar als runner-up eindigde moet het gebeuren.

mp_voor_koper
Robert Koper reed dit jaar nog niet veel

Voor Robert Koper wordt het met zijn van minder pk’s voorziene lachgasmotor een hele klus om tussen al het ‘blowergeweld’ de top zestien te halen. Eenmaal in de eliminaties kan hij echter voor verrassingen zorgen. David Vegter maakt in Mantorp zijn FIA EK-debuut. Na een aantal test- en licentieruns in Drachten waarin hij een uitstekende indruk achterliet volgt in Zweden de echte vuurdoop. De wedstrijd zal echter toch voor alles in het teken staan van ervaring opdoen waarbij een plaats in het middenveld al een prachtige prestatie zou zijn.

mp_voor_vegter
David Vegter

Niet van de partij is Robert Joosten. De titelverdediger van Mantorp die daar vorig jaar als eerste Nederlander een FIA EK Pro Modified-wedstrijd op zijn naam wist te schrijven, crashte in Engeland en moest achteraf constateren dat reparatie van de Pro Dutch Corvette C5 geen optie was. Binnenkort volgen er nadere mededelingen over de plannen van Joosten maar uit betrouwbare bron is inmiddels vernomen dat er in Amerika dit najaar een nieuwe auto gaat worden gebouwd.

mp_voor_bellio
Danny Bellio

Methanol
Bij de Top Methanol Funny Cars met zeven auto’s geen kwalificatieperikelen. Onze zuiderbuur Danny Bellio heeft zijn snelheid nu wel bewezen en met een beetje meer geluk zou een finaleplaats de terechte beloning zijn voor alle opofferingen van dit sympathieke team. Bij de Top Methanol Dragsters opnieuw tien auto’s waarvan er zeker acht de wedstrijd kunnen winnen. Net als in Engeland zou de klasse wel eens de smaakmaker van het evenement kunnen worden. Bij de Pro Stockers het recordaantal van 14 auto’s waardoor voor het eerst bij de eliminaties met een zestienveld moet worden begonnen. Topfavoriet is natuurlijk Jimmy Alund maar er zijn diverse kapers op de kust.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet