Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Nederlanders laten zich gelden bij Drachten Nationalsdn_usb_westerhuis
Marcel Westerhuis met zijn USB Suzuki

Marcel Westerhuis dubbel podium
De klasse Ultimate Street Bike was met 23 rijders goed gevuld en opnieuw was Marcel Westerhuis ‘the man to beat’. De man uit Almere was weer goed op dreef, kwalificeerde zich als vijfde maar reed in de eliminaties met scherpe reactietijden en runs precies genoeg boven de index van 9,5 seconden al zijn tegenstanders naar huis. In de finale wachtte de confrontatie met Rolan Vieira, de nummer drie uit de kwalificatie. Met een betere reactietijd had Westerhuis meteen een marge en hoewel Vieira met 9,507 seconden slechts een fractie van de index verwijderd bleef was het niet voldoende om Westerhuis voor de finishlijn te achterhalen.

dn_ssb_finale
Michi Merse (voorgrond) klopt in de SSB-finale Marcel Westerhuis

Nog maar net bekomen van zijn zege moest Westerhuis op zijn andere Suzuki springen want direct na de USB-finale stond de Super Street Bike-finale op het programma waarin hij opnieuw moest aantreden. In de kwalificatie had Westerhuis zich al de snelste getoond en deed dat in de eliminaties opnieuw. In de finale moest hij het opnemen tegen de nummer twee uit de kwalificatie, Michi Merse. Ook hier was Westerhuis eerder weg maar bij het overschakelen ging het even mis waardoor de Duitser langszij kon komen en de dubbelzege voor de neus van de Anaconda-rijder wegkaapte.

dn_jdb_finale
Op de voorgrond Mitch de Haas in zijn finale tegen Danique Stevens

Nog een dubbel podium
Een dubbelpodium was er ook Danique Stevens. In de klasse Junior Drag Bike ET klopte de Haarlemse tiener de pas 9-jarige debutant Mitch de Haas. In de klasse Street Bike ET was Danique Stevens iets minder gelukkig toen ze in de finale problemen had om van de startlijn weg te komen en Gijs de Ruiter de winst voor het oprapen had.

dn_sb_hoogervorst
Hans Hoogervorst

In de klasse Street Bike was de finale een familieaangelegenheid. Hans Hoogervorst had in de kwalificatie al de eerste positie voor zich opgeëist en leek ook in de eliminaties met niets minder genoegen te willen nemen. De man uit Den Helder klopte door uiterst bekeken te rijden dan ook al zijn tegenstanders en stond zo in de finale tegenover zijn zwager Roel van Binsbergen, rijdend op Hoogervorst’s vorige motor. Ook in deze confrontatie toonde Hoogervorst zich de sterkste en pakte zo de zege. De klasse Super Street Twin leek een prooi te worden van Lando Beugelsdijk. De nummer één uit de kwalificatie kreeg echter met technische problemen te maken en zag daardoor Jörg Lymant er met de overwinning vandoor gaan.

dn_wheelie

De voorwielen kwamen regelmatig in de lucht, bij de één iets gecontroleerder dan bij de ander

dn_wheelie_meer

Snel weer en meer
De tweede ronde om het Open Nederlands kampioenschap staat voor 10 t/m 12 juli op het programma. Dan worden in Drachten de Drachten Internationals verreden. Er worden bij deze grootste Nederlandse dragrace nog meer deelnemers verwacht waaronder diverse Pro Modified teams.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet