Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Nederlanders laten zich gelden bij Drachten Nationalsdn_ssc_kruk
Rob van der Kruk

Nipte zege
In de klasse Super Street Cars (index 10,9 seconden) zette Leo Jansen, de man die vorig jaar lange tijd het kampioenschap aanvoerde, tijdens de kwalificaties de beste tijd op de klokken. In de halve finale werd Jansen echter op basis van een uiterst trage reactietijd uitgeschakeld door de eindelijk van technische tegenslag verloste Richard Minderhoud. De andere halve finale bracht de teamgenoten Fred Barendse en Rob van der Kruk tegen elkaar in het strijdperk waaruit de laatste als winnaar naar voren kwam. In de finale reageerde Van der Kruk net iets eerder op de lichten en zette ook nog eens een betere tijd op de klokken waardoor Van der Kruk de neus van zijn Dodge Dart net iets eerder over de finishlijn drukte en de overwinning greep.

dn_jd_selles
Lisa Selles klopt in de halve finale Carlo Heym 

Nu wel winst
Bij de Junior Dragsters zorgde Lisa Selles voor Nederlands succes. Na een zege in de halve finale op Carlo Heym moest Lisa Selles het in de finale opnemen tegen Jason Engelage die in de andere halve finale de tweede Nederlandse deelneemster Ivana van den Berg een rood licht zag trekken. Na haar fraaie runner-up positie op Santa Pod mocht Lisa Selles nu op de hoogste trede van het podium plaatsnemen omdat de jongedame met een verschil van 0,007 seconden Jason Engelage klopte.

dn_demo_kastner
Patricia Kästner

Meer dan 300 km/u
Buiten het reguliere wedstrijdprogramma reed Patricia Kästner enkele demoruns met haar Competition Eliminator dragster. Bij de run op zondagmiddag presteerde de jonge Duitse het om de kwartmijl af te leggen in 7,25 seconden en daarbij met 302 km/u de 300 km/u barrière te doorbreken. Daarnaast legde de Zwitser Rolf Vogel enkele testruns af met zijn nieuwe Pro Modified Camaro. Dat het team nog duidelijk moest wennen werd wel duidelijk.

dn_demo_vegter
David Vegter
 
Wat dat betreft maakte David Vegter meer indruk toen hij op zondagmiddag voor het eerst achter het stuur van zijn nieuwe Pro Modified Camaro plaatsnam. Onder begeleiding van Pro Mod-piloot Marc Meihuizen legde Vegter een keurige burn out op het asfalt om daarna ook nog eens sterk van de startlijn te komen. Dat belooft wat als Vegter tijdens de Drachten Internationals voor zijn echte licentieruns in actie komt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet