Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Lex Joon verovert Europese Top Fuel-titel ef.robinson
Andy Robinson

Sneller
In het programma van de Euro Finals was ook een wedstrijd opgenomen voor de NDRS Pro Modified Series, het officieuze Europees Kampioenschap in deze snelste ‘doorslammer’-klasse. Met 21 auto’s stond er weer een uiterst sterk veld aan de start. Onder hen twee Nederlanders, Henri Joosten en Marc Meihuizen. Helaas was de race na één kwalificatierun voor Joosten al over. Een motorexplosie op de finishlijn veroorzaakte zoveel schade dat reparatie niet meer mogelijk bleek. Meihuizen verging het heel wat beter. In de kwalificatie bezette de Nederlander na twee runs de tiende plaats. De eerste kwalificatiepositie ging met 6,295 seconden naar Andy Robinson. De Engelsman deed het vervolgens ook in de eliminaties uitstekend door de finale te halen en daarin met een tijd van 6,283 seconden ten koste van Patrick Wikström de winst voor zich op te eisen. Met 227mph zette Robinson ook nog eens een nieuw snelheidsrecord in de boeken. De NDRS-titel ging echter naar de meest regelmatige man van het seizoen Wikström. Meihuizen schakelde in de eerste eliminatieronde de nummer drie in de tussenstand Michael Gullquist uit. In de tweede ronde moest de man uit IJmuiden weliswaar in Wikström zijn meerdere erkennen maar was daarbij wel goed voor een nieuw persoonlijk record van 6,473 seconden.

 ef.meihuizen
Marc Meihuizen

Meihuizen runner up
Op de vrijdag van de European Finals werd ook nog de halve finale van het Zweeds Pro Mod-kampioenschap verreden. Deze wedstrijd kon eerder door de regen in Mantorp niet worden afgemaakt. Meihuizen was in Mantorp tot de halve finale doorgedrongen en moest het nu opnemen tegen (alweer) Wikström. De Zweed kreeg echter kort voor de start technische problemen waardoor de Nederlander automatisch in de finale stond. Daarin had Meihuizen het moeten opnemen tegen Hakan Nilsson. Deze finale werd echter niet meer verreden. Waarschijnlijk gaat de titel op basis van de snellere tijd naar Nilsson terwijl Meihuizen de unieke prestatie achter zijn naam krijgt als runner up in het Zweed Pro Modified-kampioenschap.

Super Comp
In de klasse Super Comp kwam Robert Joosten in actie. Ondanks problemen met de converter bracht de Nederlander het tot een twaalfde kwalificatiepositie. Juist toen het probleem was opgelost en Joosten in het klassement leek te kunnen gaan klimmen werden de kwalificaties door de regen afgeblazen. Omdat op zondag het hoofdprogramma voorrang kreeg bleven de Super Comp-rijders net als alle andere ‘sportsman-klasses’ lang aan de kant. Toen uiteindelijk op zondagavond toch nog de eerste eliminatieronde van start ging, had Joosten het voorbeeld van veel van zijn klasse-genoten gevolgd en was al naar huis afgereisd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet