Racing Shows

Racing Shows: Essen Motor Show: een must voor liefhebbers

 

Uiteraard neemt de DTM een prominente plaats in tijdens de Essen Motor Show

Morgen, vrijdag 28 november, openen de hallen van de Messe Essen hun deuren voor de jaarlijkse Essen Motor Show, ditmaal tot en met zondag 7 november. Zoals altijd staat het complex weer vol met het mooiste op het gebied van tuning, autosport en oldtimers. De Essen Motor Show staat dit jaar onder het motto "Power meets emotion" en belooft weer een spektakel als vanouds te worden. De organisatoren spreken van een "Mega-Autobeurs" en rekenen zoals altijd weer op een flink aantal Nederlandse bezoekers.

Tekst: René de Boer   Foto: PR

Essen Motor Show

Autosport neemt in Essen als vanouds een belangrijke plaats in. Zo zullen de DTM-bolides van Abt-Audi, Mercedes-Benz en Opel te vinden zijn op de stands van de respectievelijke merken en komen ook de rijders langs voor handtekeningsessies. Ook Formule 1-auto's, sport- en rallywagens en GT's, plus de auto's uit de vele merkencups die men bij onze oosterburen kent, zullen her en der in de hallen te vinden zijn. Een uitgebreide autosportpresentatie wordt verzorgd door de ADAC, de grootste autoclub van Europa, die in Essen de festiviteiten rondom het honderdjarig bestaan afsluit onder het motto "100 jaar autosport binnen de ADAC". Te zien zijn onder andere de Mercedes S, waarmee Rudolf Caracciola in 1927 de openingsrace op de Nürburgring won, de eerste Mercedes-Benz "Silberpfeil"-Formule 1-auto, de W125 uit 1934, en als meest recente auto de Citroën Xsara WRC waarmee Sébastien Loeb de ADAC Rallye Deutschland won.

Een bijzondere attractie is ook het overzicht "55 Jaar Ferrari in de Formule 1", gepresenteerd door Ferrari-sponsor Shell Helix. Maar liefst twintig Formule 1-bolides van het merk uit Maranello zullen in de speciale show-hal in Essen te zien zijn en bij elkaar een fraai en indrukwekkend overzicht vormen. Andere elementen in de show-hal zijn zoals gebruikelijk de meest extreme customcars en -motorfietsen, onder andere de winnende deelnemers van het  Daytona Custombike-evenement, lowriders, dragsters, tractoren met meer dan 5000 pk en de Xeno III, een compleet vergulde roadster met een waarde van een miljoen Dollar. Mooi? Dat mogen bezoekers zelf beoordelen. Apart? Dat zeker.

Essen is ook het Mekka voor liefhebbers van tuning. Alle toonaangevende bedrijven die op dit gebied actief zijn, presenteren op de Essen Motor Show hun nieuwste creaties, waarbij de nieuwe Volkswagen Golf zonder twijfel tot de meest geliefde objecten behoort. Als tegenhanger voor al dit nieuws is er ook een flinke afdeling met klassiekers en oldtimers alsmede onderdelen en automobilia.

De Essen Motor Show is van 28 november tot en met 7 december dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur, in het weekend van 9.00 tot 18.00 uur. Toegangsprijs 16 Euro, bezoekers tot 15 jaar en studenten 11 Euro, van maandag tot en met vrijdag vanaf 15.00 uur 9 Euro resp. 6 Euro.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet