Racing Shows

Racing Shows: Impressie Rétromobile 2009

retromobile_2

Citroën, dat de laatste jaren met Sébastien Loeb in de rallysport domineert, kent een rijke traditie op onverhard terrein. Na rallysuccessen met de DS in de jaren zestig werd er begin zeventiger jaren gereden met een prototype op basis van de sportwagen SM, die Citroën in samenwerking met Maserati ontwikkeld had. Zo'n rally-SM was ook op "Rétromobile" te zien.

retromobile_5

Met de SM werd overigens ook geracet, ondermeer in het Brits toerwagenkampioenschap door Mike Beckwith (die er ooit de voorpagina van de Britse "Autosport" mee haalde), en met bovenstaande uitvoering, die door coureurs Chasseuil en Migault werd bestuurd tijdens de 24 Uur van Spa-Francorchamps in 1974. Ze lagen er tussentijds zelfs vierde mee, maar vielen voortijdig uit.

retromobile_6

Oliemerk Motul had te elfder ure de stand overgenomen die eigenlijk was gehuurd door bandenfabrikant Michelin. Ook op "Rétromobile" zijn de gevolgen van de crisis merkbaar: tal van fabrikanten die vorig jaar nog flink uitpakten, schitterden nu door afwezigheid. Motul toonde op de stand twee auto's van de Franse racelegende Henri Pescarolo: dit Le Mans-prototype van diens team Pescarolo Sport...

retromobile_7

...en deze March Formule 1, waarmee "Pesca" deelnam aan enkele Grands Prix.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet