Racing Shows

Racing Shows: Impressie Rétromobile 2009

retromobile_3

Uit de historie van McLaren deze in McLaren-oranje uitgevoerde ex-auto van Denny Hulme.

retromobile_14

Van recenter datum, maar ongetwijfeld een "showcar" zonder racehistorie, deze McLaren-Mercedes MP4-23, vergelijkbaar met de auto waarmee Lewis Hamilton vorig jaar wereldkampioen werd.

retromobile_13

Mercedes-Benz vierde op "Rétromobile" het 75-jarig jubileum van de "Silberpfeile" en toonde ook een historische variant uit de jaren dertig.

retromobile_9

Voor wie het wat kleiner en goedkoper wil: in Frankrijk is er een levendige race-scene met historische Formule 3-auto's, zoals deze Dallara 381, inderdaad uit 1981. Dallara domineert al sinds medio jaren negentig in de Formule 3 en heeft er de laatste jaren voor gezorgd dat de klasse bijna een merkencup geworden is, maar de bovenstaande auto dateert nog uit de tijd dat er vele constructeurs in de Formule 3 actief waren. Wellicht trouwens een aardig idee om die historische Formule 3's een keer naar Zandvoort te halen in het bijprogramma van de Masters...

retromobile_4

Renault ontbrak dit jaar met een eigen stand op "Rétromobile", maar natuurlijk waren er her en der volop Renaults te zien. Elders op deze pagina een rally-versie van de Alpine A310 in lichtblauwe Gitanes-kleur, en hier een rally-exemplaar van de R5 Turbo van de eerste generatie in de fabriekskleuren van Renault.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet