Racing Shows

Racing Shows: Geslaagde International Racing Show in Luik

Na een onderbreking van één jaar maakte de Racing Show Luik vorig jaar een doorstart. Ondanks alle crisisperikelen slaagden de organisatoren erin om een interessante show bij elkaar te krijgen. Als hoofdthema had men 60 jaar Porsche gekozen, maar er vielen ook de nodige noviteiten te bewonderen.

Tekst en Foto’s Willem J.Staat

racecarseries_2
De verwachtingen voor de nieuwe Racecarseries in Frankrijk zijn hooggespannen.
Het is de intentie dat er ook kampioenschappen in Belgie en Italie komen.

Racecarseries
In Frankrijk zijn de verwachtingen omtrent de nieuwe Racecarseries hoog gespannen. Het is een NASCAR-achtige klasse waarbij men van een 5,7L V8 GM motor gebruik maakt. Er zijn 3 verschillende body’s leverbaar, namelijk Dodge, Ford en Chevrolet. De prijs van deze spectaculaire bolides bedraagt 67.000 Euro.
In Frankrijk staan er voor deze gloednieuwe raceserie 7 meetings met 2 races per weekend op de kalender. Voor het eerste seizoen staan er nu al 15 deelnemers ingeschreven. De verwachting is dat er voor de eerste wedstrijd in Nogaro op 13 april a.s. ruim 20 wagens op de grid staan. Vele bekende Franse rijders worden aan de start verwacht. Veel testwerk voor deze nieuwe klasse werd uitgevoerd door Christophe Tinseau.

racecarseries
De imposante voorkant van de Ford body.

Na verschillende tests met Goodyear en Hoosier heeft de Racecarseries uiteindelijk voor speciaal ontwikkelde Michelins gekozen. De NASCAR rijdt in de VS bijna alleen op ovals, deze bolide is ontwikkeld om ook in de regen te kunnen rijden. Momenteel kan de auto ook in de populaire Franse VdV-series ingezet worden. De bedoeling van de initiatiefnemers is om deze klasse verder in Europa uit te bouwen. Zowel in België als in Italië heeft men belangstelling voor dit project getoond. De winnaar van dit kampioenschap mag aan een NASCAR-wedstrijd van de Canadian Tyre Series op Montreal of Edmonton deelnemen. Eventueel kan er naar keuze aan een wedstrijd van de NASCAR Camping World East Series deelgenomen worden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet