Racing Shows

Racing Shows: Autosport op de Interclassics in Maastricht

Afgelopen vrijdag ging in het Maastrichtse MECC de jaarlijkse beurs Interclassics en Topmobiel van start, die tot a.s. zondag duurt. Zowel zaterdag als zondag is de beurs van 10-18 Uur geopend. Op de diverse stands kun je soms interessante autosporthistorie aantreffen.

Tekst en Foto’s Willem J. Staat.

img_6578
De benzineprijzen nemen in 2009 ook al klassieke
vormen aan toch?

Thema America’s Finest Classic Cars
Het thema van 2009 staat in het teken van America’s Finest Classic Cars ofwel de Amerikaanse Autohistorie van 1910 t/m 1980. Helaas heeft de organisatie niet voortgeborduurd op het succesvolle concept van 2008 toen het thema 60 Jaar Ferrari was. De firma Porsche bestond afgelopen jaar eveneens zestig jaar. Met het grote aantal Duitse bezoekers die afgelopen vrijdag de Interclassics en Topmobiel bezochten heeft men misschien een kans voor open doel gemist?

state_of_the_art_porsche
De Porsche van Jan Lammers op de State of the Art Stand

Carrera Panamericana 2008
Op de Interclassics/Topmobiel vielen enkele historische bolides te bewonderen, die in handen van o.a. Jan Lammers, Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen in 2008 aan de historische Panamericana Rallye deelgenomen hebben.

cadillac
Deze Cadillac werd in 1950 tweede op Le Mans.

Naast de Chrysler van de combinatie Frank Sorree en Han Brouwers viel er ook nog een Cadillac te bewonderen die in 1950 zelfs tweede op Le Mans werd. Wel jammer, dat de auto’s wat verspreid geëxposeerd werden.

carrera_panamericana
De Chrysler van de combinatie Sorree/Brouwers.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet