Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Racing Shows

Racing Shows: Autosport op de Techno Classica 2008


essen_3

Natuurlijk is er op een Duitse beurs ook volop aandacht voor Porsche. Uit de collectie van de fabriek (het nieuwe Porsche-museum in Stuttgart gaat in november open, we verheugen ons er nu al op!) komt de 917 Kurzheck met startnummer 22. Dit is de winnende auto van Gijs van Lennep en Helmuth Marko uit de 24 Uur van Le Mans in 1971, waarmee de beide coureurs een afstandsrecord vestigden dat tot op de dag van vandaag stand houdt.

essen_4

Hier een fraaie stand van de Franse Porsche-specialist Benoît Couturier met een auto die we al kenden van vorig jaar: de met 1,2 meter verlengde VW Bus pick-up, een replica van de uit 1958 transporter van de Amerikaanse "Rennstall Bunker" uit Kansas City. Dat was het antwoord op de "Renntransporter" van Mercedes-Benz, met 300-SL-motor. Naast de Volkswagen staat een mooie collectie Porsche-prototypes: 910, 908/4 en 907.

essen_5

Ook een 917 ontbreekt natuurlijk niet.

essen_6

Verderop ontdekten we een 917/10 CanAm-Spyder, waarmee Porsche in Amerika successen vierde. "In memory of Vasek Polak" staat erop. Polak, die in Californïë een enorm Porsche-dealerschap opbouwde, zette tal van raceauto's in Noord-Amerikaanse klasses in.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet