Racing Shows

Racing Shows: Autosport op de Salon van Genève

geneve1
De Autosalon van Genève behoort tot de belangrijkste autoshows ter wereld

Morgen, donderdag 6 maart, opent de jaarlijkse Autosalon van Genève voor de 78e keer zijn deuren in de hallen van de Palexpo, het beurscomplex in de Zwitserse stad aan het Lac Léman. Het zal weinig verbazing wekken dat de voornaamse onderwerpen roetfilter, CO2-uitstoot en andere milieuaspecten zijn, maar gelukkig gaat het ook af en toe nog wel eens om pk's en prestaties. En sommige fabrikanten durven zelfs nog een race- of rallyauto op de stand te zetten. De interessantste noviteiten waren de Audi A4 DTM en de nieuwe Spyker, die we al hebben voorgesteld, maar ook elders was er het nodige te zien. Een impressie.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productionsgeneve6

Bij SEAT viel er natuurlijk na de twee WTCC-overwinningen van afgelopen zondag heel wat te vieren. Sportdirecteur Jaime Puig kwam met overwinningsbeker en al direct uit Curitiba naar Genève en nam heel wat felicitaties en schouderklopjes in ontvangst. Gevraagd naar zijn mening over de prestaties van Tom Coronel zei hij: "Tom heeft prima gereden en goed gepresteerd. Dat hij niet hoger is geëindigd is wel te verklaren, want hij heeft nu eenmaal een benzine en geen diesel. Maar in Valencia krijgt hij een nieuwe benzinemotor die hem het nodige voordeel zal brengen."

geneve7

SEAT-sportdirecteur Jaime Puig, hier met directeur communicatie Isabel Videira en de WTCC-overwinningsbeker uit Curitiba.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet