Racing Shows

Racing Shows: 31e Antwerp Classic Car Salon in het teken van BMW

Als preview voor de Techno Classica eind deze maand in Essen vindt dit weekend in de Antwerp Expo de 31E editie van de Antwerp Classic Car Salon plaats.

Tekst en Foto’s Willem J. Staat

bmw_m1_-2
BMW vormt tijdens de 31e editie van de Antwerp Classic Car Salon het middelpunt

BMW in het middelpunt
Voor de 31e editie hebben de organisatoren BMW als thema gekozen. Met medewerking van BMW Belgium werden er enkele fraaie exemplaren uit de geschiedenis van BMW in het zonnetje gezet. Met een enorme traditie op Francorchamps had men hier misschien iets meer aandacht aan mogen besteden. Nu werden de ex-Arrows F1 van Thierry Boutsen en de BMW M1 uitgebreid onder de aandacht gebracht.
porsche_2
De unieke Porschestand op de Antwerp Classic Car Salon

Prachtige Porsche stand
De meest unieke stand kwam van Porsche Car Club Belgium. Zij hadden diverse historische Porsches in een prachtige draaimolen geëxposeerd. In de ouderwetse draaimolen troffen wij een 718 GTR Coupé uit begin zestiger jaren en een Porsche 356 aan. Zeer origineel benaderd en zonder meer één van de meest unieke stands. Bij de opening van de Antwerp Classic Car Salon uitte organisator Leon Franssen zijn zorgen over de toelatingen van de Oldtimers op de Nederlandse wegen in de toekomst. In Duitsland zullen de Oldtimers ook in de toekomst in de grote steden welkom zijn. Diverse Bondsstaten hebben daar inmiddels hun goedkeuring aan verleend, zo verklaarde dhr. Franssen. Wie van oldtimers, BMW en memorablia houdt, kan zondag 2 maart nog van 9-18 uur in de Antwerp Expo te Antwerpen terecht.

openingsceremonie
De Nederlandse organisator dhr. Franssen opent de 31e editie van de Antwerp
Classic Car Salon met Miss Antwerp Diamond 2007-2008 op de BMW stand.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet