Racing Shows

Racing Shows: International Racing Show Luik maakt succesvolle doorstart

De International Racing Show in Luik maakte dit jaar een doorstart nadat in 2006 de laatste editie in de Halles des Foires plaatsvond. De organisatoren van de negentiende editie werd overgenomen door de mensen achter de fameuze Racing Show in Luxemburg.

Tekst en Foto’s Willem J. Staat

ferrari_1974
De Ferrari Formule 1 van Niki Lauda uit 1974

Doorstart geslaagd
Voor een doorstart kan de hernieuwde editie van de International Racing Show Luik geslaagd worden genoemd. Chevrolet, Renault, Mazda en Gulf verleenden hun steun aan deze editie, evenals de organisatoren van de Belcar Original en de BTCS. Een stap in de goede richting waardoor Racing Shows kunnen overleven. Zonder steun van fabrikanten of importeurs hebben Racing Shows geen levensvatbaarheid zoals de afgelopen jaren zo vaak is bewezen.

ginetta_gt4
Bij KS Motorsport stond de Ginetta G50 op de stand. Het Engelse merk bestaat
dit jaar 50 jaar. Een nieuwe aanwinst voor de Belcar en de GT4 klasse in 2008

Belcar
Op de stand van Circuit Zolder werd het programma voor komend seizoen gepresenteerd. De Gravity Mosler troffen wij daar al in de nieuwe sponsorkleuren aan. Op de stand van KS Motorsport werd de Ginetta G50 gepresenteerd. Het Britse merk bestaat dit jaar 50 jaar. De G50 is uitgerust met een 3,5L V^6 Ford motor die ongeveer 300pk levert. In Engeland bestaat er een G50 Cupversie waarvoor een GT4 upgrade kit wordt uitgebracht. In Engeland kost de Ginetta G50 39.500 Britse ponden.

mosler_mt900
Een nieuwe sponsor voor de Mosler in 2008

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet