Retro

Retro: Boek Ed Swart – Onverwachte winst in de heuvelklim van Vaals

480-swart-nurburgring-2

'Ed Swart, From Zandvoort to Daytona', verschijnt binnenkort in Nederland. In overleg met zijn Amerikaanse uitgever besloot Ed om de promotie en verkoop in Nederland neer te leggen bij Uitgeverij Autosport.nl. Als voorproefje op dit schitterende Engelstalige boek schreef Ed Swart enkele korte stukjes.


Tekst: Autosport.nl en Ed Swart
Foto's: 'Ed Swart, From Zandvoort to Daytona'

Vanaf 1968 werd er in het Team Radio Veronica, naast de Fiat-Abarth toerwagens, ook met Abarth sportscars gereden. In 1969 en 1970 nam ik deel aan het Internationale Europese Sportscar kampioenschap met mijn nieuwe supersnelle Abarth 2000SP, waarin ik in 1970 de Sportcar klasse winnaar werd.

480-swart-fiat-1964
Mijn start van de Heuvelklim in Vaals 1964. Rechts nog de achterkant van de bekende Vredestein bus

Een bekend evenement was in Nederland de Internationale heuvelklim in Vaals, waarin ik in 1964 deelnam met mijn Fiat Abarth 1000TC. Ik klasseerde mij als eerste toerwagen onder de minuut.


480-swart-nurburgring-1


Een paar jaar later reed ik met mijn Abarth 2000SP maar kon helaas alleen op de vrijdag deelnemen. Ik moest dat weekend in 1969 ook voor de Abarth fabriek in op de Nürburgring rijden. Na het weekend was het een verrassing voor mij dat ik op die vrijdag de allersnelste tijd had gereden en algemeen winnaar was geworden.

LEES VERDER

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet