Retro

Retro: Groeten van de Spa Six Hours van 2021


spasixhours21-sat-70

Of de grote variatie tussen de auto's.

spasixhours21-sat-63

De MGB van Jasper Izaks en Sjoerd Peereboom, hier vol in actie, maar het zou gauw afgelopen zijn door een probleem met de wiellagers.

spasixhours21-sat-84

De oorzaak van een lange safety-car-periode na drie uur racen: een oliespoor van La Source tot Eau Rouge. De auto's moesten door de pits.

spasixhours21-sat-88

En dan mogen ze weer! De stofwolken leverden mooie plaatjes op, maar de coureurs zagen niets meer.

spasixhours21-sat-92

Genoeg opgevers in de pits.

spasixhours21-sat-94

En uiteraard het nodige gesleutel om toch weer verder te kunnen.

spasixhours21-sat-95

Spanning bij Chris Milner en Christiaen van Lanschot. Hun troefkaart Nigel Greensall zit in de auto, maar ligt nog derde, achter Wos/Yool en de urenlang leidende Mustang van Erwin van Lieshout/Jac Meeuwissen/Bas Jansen. De voorsprong van Jansen is op dat moment nog zó groot dat Van Lanschot er weinig fiducie in heeft. Maar zoals altijd in de Six Hours: het venijn zit in de staart...

spasixhours21-sat-96

Dit is doorzettingsvermogen. Hall & Hall-monteurs Andy Willis en George McDonald besteden hun avond goed: als coureurs met elk een stint van 2,5 uur in de Elan van Stephan Joebstl, maar ook vuile handen makend met de motorwissel op de McLaren van Lukas Halusa. Hier McDonald met z'n raceoverall nog aan om het werk maar zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen...

spasixhours21-sat-97

Ook bij andere F1-teams gebruiken ze de avond goed. Hier banden schaven bij Nine-W.

spasixhours21-sat-99

Het laatste uur breekt aan. In het chalet gehuld in bordeelkleuren wordt nog druk gefeest. De laatste keer, want het moet plaatsmaken voor een grote nieuwe tribune.

spasixhours21-sat-101

En dan is de zege voor Bryant en Cottingham een feit.

spasixhours21-sat-103

Door de pech voor de Stretton GT40 van Wood/Griffiths schuiven Mike Jordan en Andy Newall op het laatst door naar de tweede plaats.

spasixhours21-sat-104

Ook voor Andrew Haddon en zijn teamgenoten Shaun & Max Lynn komt de overwinning als een verrassing: de rivaliserende Elan van Evans/Littlejohn valt een kwartier voor het einde weg. Sander van Gils komt zijn Elan-maatje feliciteren.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet