Retro

Retro: Jubileumeditie Eifel Rallye Festival uitgesteld tot juli 2022

210415 Eifel Rallye Festiva
Zonder publiek geen Eifel Rallye Festival

Eigenlijk stond van 22 tot en met 24 juli van dit jaar in en rondom het stadje Daun de tiende editie van het Eifel Rallye Festival op het programma, een evenement dat ook vanuit ons land altijd op een grote schare liefhebbers kan rekenen, zowel onder de bezoekers als onder de deelnemers. Die liefhebbers moeten echter nog een jaar geduld hebben, want vandaag maakte de organisatie bekend wat velen al vreesden: het jubileumevenement is verplaatst naar 2022.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

"Het Eifel Rallye Festival leeft van zijn deelnemers en de duizenden fans. De demonstraties met de historische rallyauto's, de enthousiaste fans op de Rallye-Meile met hun verzoeken om handtekeningen en gesprekken over auto's. Het wereldwijde treffen van rijders, teamleden en fans, het samen genieten van de mooie herinneringen, dat alles is wat ons festival zo bijzonder maakt", zegt Otmar Anschütz, hoofd van de organisatie.

"Dat alles kunnen we echter nu niet garanderen. Er bestaat op het moment geen hoop dat we in juli in ieder geval op een dusdanige wijze in Europa vrij kunnen reizen, waardoor ons festival op de bekende wijze en met de bekende variatie mogelijk zou zijn. Daarom hebben we het moeilijke besluit moeten nemen om nog eens twaalf maanden geduld te vragen." Verschuiven naar de herfst was geen alternatief, omdat de stad Daun veel infrastructuur voor het evenement uitsluitend in de zomervakantie ter beschikking kan stellen. Anschütz belooft: "We hebben grootse plannen voor het tienjarig jubileum en kunnen nu dus nog een jaar langer aan de voorbereiding werken, zodat we in juli 2022 met elkaar een geweldige tiende editie kunnen vieren!"

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet