Retro

Retro: Hankook wordt titelsponsor en officiële bandenleverancier van het NK HARC 82-90

finish

Hankook is de nieuwe titelsponsor en officiële bandenleverancier van het NK HARC 82-90. Met ingang van het seizoen 2021 rijden de auto's van dit Nederlands kampioenschap voor de bouwjaren 1982 tot 1990 op het snelle rubber van de Zuid-Koreaanse fabrikant. De banden worden in Nederland geleverd door Racetyres van Jan Paul en Danny van Dongen.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: NK HARC 82-90


Met de toevoeging van het HARC NK 82-90 aan de Nederlandse autosportactiviteiten van Hankook doet het merk nu ook zijn intrede in de historische racewereld. Hankook Tire is momenteel al bandenpartner van de Supercar Challenge, de Mazda MX-5 Cup en de Ford Fiesta Sprint Cup. Vanaf 2021 komt daar de nieuwe BMW M2 Cup powered by Hankook bij.

nk-82-90-harc

"Het is fantastisch nieuws dat we een meerjarige samenwerking kunnen aangaan met de HARC", aldus Jan Paul van Dongen van Racetyres. "We gaan de RS4-banden van Hankook aan de klasse leveren en hopen dat de deelnemers net zo blij met onze service zijn als de teams die wij in de moderne klassen van dienst zijn. De relatief recente historische auto's in het NK HARC 82-90 sluiten perfect aan op de kwaliteit van het racerubber van Hankook. We denken dan ook dat Hankook snel naam zal maken in de historische autosport."

Het NK HARC 82-90 is een snelgroeiende en ambitieuze raceklasse. Onder auspiciën van de HARC nemen de coureurs deel aan een officieel Nederlands kampioenschap dat wordt verreden op A-evenementen. In 2020 debuteerde het veld op de Historic Grand Prix, het kroonjuweel op de Nederlandse historische autosportkalender. Het kampioenschap gaat in 2021 zijn vijfde seizoen in en kent een gestaag groeiend deelnemersveld. Op dit moment bestaat het startveld voornamelijk uit BMW E30's en Mazda MX5'en, maar de HARC werkt hard aan een grotere variatie.

achter-nurburgring


"Voor 2021 streven we naar minimaal 30 rijders op de grid", zegt klassecoördinator Jeroen Eijsten. "In onze ambitie past de samenwerking met succesvolle partners. Wij zijn dan ook blij en trots dat we een meerjarig partnership met Hankook hebben afgesloten. Hankook levert alle banden voor het NK HARC 82-90, maar heeft zijn naam ook als titelsponsor aan ons verbonden. Het grote voordeel van deze samenwerking is dat onze rijders de komende jaren met hetzelfde merk banden rijden. Tijdens een test op Circuit Zandvoort hebben wij met zowel een BMW E30 als een Mazda MX5 gereden. Beide rijders waren zeer te spreken over de grip en stabiliteit van de Hankook-banden."

Het HARC-seizoen 2021 begint in maart met de Zandvoort 250, een endurance-wedstrijd die openstaat voor alle historische raceklassen. De eerste wedstrijd voor het NK HARC 82-90 is de Historic Zandvoort Trophy op 15-16 mei. Op 12-13 juni volgt de Historic Assen Trophy, waarna op 16-18 juli opnieuw de Historic Grand Prix op Zandvoort op het programma staat. Het seizoen NK HARC 82-90 sluit op 16-17 oktober af met de Finale Races van Circuit Zandvoort.

Het NK HARC 82-90 houdt in februari een informatiebijeenkomst waarop de HARC een package deal presenteert voor rijders die besluiten om het volledige NK mee te doen. Met deze scherpe deal probeert de organisator de deelname aan de klasse zo laagdrempelig mogelijk te houden.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet