Retro

Retro: HARC nieuws december - Op naar betere tijden en ander HARC nieuws

betere tijden

Het was me het jaar wel. Begonnen wij nog enthousiast aan de HARC Historic 250, daarna kenmerkte 2020 zich vooral door uitstel, afgelasten van wedstrijden en evenementen en veel overleg hoe verder. Gezien de wereldwijde problematiek een bijzaak, maar sport en ontspanning blijft wel een belangrijke. Het draagt bij aan een goede gezondheid, een positieve instelling en het laadt de accu op.

Ondanks deze lastige situatie heeft de HARC toch kans gezien om succesvolle Vrij rijden dagen te organiseren, kon de Historic Grand Prix doorgaan, zei het in een 'light versie' en heeft het NK HARC 82-90 nog twee raceweekenden kunnen rijden. Dat alles in goed overleg met CM.com Circuit Zandvoort, de flexibiliteit en inzet van de vrijwilligers en een positieve kijk op zaken.
Voor 2021 staan er weer mooie activiteiten in de planning, laten wij hopen dat wij die weer kunnen uitvoeren en dat wij elkaar weer treffen op het circuit in Assen of op het fraaie F1 circuit in Zandvoort.
Graag wens ik u namens het HARC bestuur fijne feestdagen toe met uw dierbaren, een veilige jaarwisseling, maar vooral een goede gezondheid.

Jan-Wim Stals
Voorzitter HARC
 
HARC evenementen

HARC evenementen in 2021


Met de feestdagen voor de deur hopen we met zijn allen op betere tijden in het nieuwe jaar. Als HARC hebben we voor 2021 weer een volledig programma met onze vaste activiteiten in de planning staan: De Historic 250, Historische Zandvoort Trophy, Historic Grand Prix en vijf of zes Vrij Rijden Dagen. Ook gaan we racen op Assen, zijn we aanwezig op enkele beurzen zoals Day 1/World of Cars en gaan we weer leuke dingen doen met de Vrienden van de HARC.
De data die op dit moment gepland staan, zijn:

7 maart Historic 250
14-16 mei Historische Zandvoort Trophy
16-18 juli Historic Grand Prix

Momenteel zijn Vrij Rijden Dagen gepland op 7 maart en 14 mei, de andere data zullen spoedig bekendgemaakt worden.
 
racekalenders

Racekalenders 2021


De diverse raceklassen zijn druk bezig hun kalenders definitief te maken. Het NK HARC 82-90 zal in elk geval in actie komen tijdens de Historische Zandvoort Trophy in mei, bij de Hansa Pokal Races op Assen op 11-13 juni en tijdens de Historic Grand Prix. Tijdens de seizoensintroductie zal het volledige programma bekend worden gemaakt, inclusief een Package Deal. Ook zal er weer een HTP-avond georganiseerd worden.

Het NK GTTC (voor toerwagens en GT's gebouwd tussen 1966 en 1981) zal in 2021 vijf raceweekends rijden. Bevestigd zijn de Historic Zandvoort Trophy, Historic GP, Spa Summer Classic (25-27 juni), Historic GP en de Dijon Motors Cup (8-10 oktober).
Kijk voor de laatste info op nkgttc.nl (https://www.nkgttc.nl)

Het NKHTGT powered by Nolte Küchen (toerwagens en GT's 1947 t/m 1965) heeft een kalender met zeven evenementen gepubliceerd.
Alle informatie is te vinden op www.nkhtgt.nl

Masters Historic Racing is natuurlijk present op de Historic GP.
Hun volledige kalender staat hier: https://www.mastershistoricracing.com/news/masters-announces-2021-european-schedule

Triumph Competitions & British HTGT rijden zes evenementen, zo lezen we hun Facebook-pagina.
https://www.facebook.com/TriumphCompetition

Het YTCC heeft vijf weekenden gepland staan, te vinden op hun website: https://www.ytcc.nl/2021calendar/

eindstand

NK HARC 82-90 – de eindstand


Het seizoen 2020 was extreem kort, maar met vijf verreden races (twee tijdens de Historic Grand Prix en drie tijdens de "Voorjaarsraces") konden we toch een klassement opstellen. De overwinnaar daarin is, net als in voorgaande jaren, Pieter Bikker die met zijn BMW E30 Groep A weer ongenaakbaar was. Tweede overall is Don Wolfrat geëindigd en derde Michel Groen, beide met een Groep N BMW E30. David Koh (Mazda Mx-5) sprokkelde de meeste punten in klasse CT20, Ton Vos/Bart van Kessel (Porsche 944) deden dat in CT17, Barend Aarts (Alfa 75 TS) in CT21 en Willem van der Veen (Volvo 360) in CT16. Proficiat allemaal!

De complete stand en alle uitslagen van het afgelopen jaar vind je hier: https://harc.nl/pages/nk8290/standen-en-uitslagen


KNAF digi   KNAF introduceert platform voor racegame kampioenschappen

De KNAF lanceert komende winter een online platform voor erkende Nederlandse competities in racegames: KNAF Digital. Het doel is om de autosport toegankelijker te maken voor een bredere doelgroep. Virtuele autosport (ook wel simracing genoemd) is de meest toegankelijke manier voor iedereen om zelf autosport te beoefenen. Alle spelers van racegames zijn welkom om deel te nemen. Om een zo breed mogelijke doelgroep te kunnen aanspreken, richt het platform zich in eerste instantie vooral op spelcomputers, met 'KNAF-certified' competities in de games Gran Turismo Sport (PlayStation 4) en DiRT Rally 2.0 (PlayStation 4, Xbox One en pc). Dankzij ondersteuning van NOC*NSF kunnen deelnemers zonder inschrijfkosten deelnemen aan de eerste kampioenschappen, waarin gestreden wordt om écht prijzengeld.

Meer informatie vind je op www.knafdigital.nl


eMense

eMense f1 seat


Heb je hem al uitgeprobeerd tijdens één van de Vrij Rijden Dagen? Met een eMense Formule 1 Race seat is het mogelijk om iedereen vrij te laten rijden maar eMense helpt je ook om op een handige manier een onderlinge competitie te starten. Race je liever met een andere autosport klasse of met een ander type racegame? Ook dat is geen probleem. eMense levert wij de race seats volledig startklaar, komen de complete seat met randapparatuur afleveren en helpen bij het installeren.

Klik HIER voor de volledige flyer. Meer weten? Neem contact op met Sander Beijer, s.beijer@emense.nl of +31 (0)23 202 7138.
  SkyNet


Vriend van de HARC: SkyNet Worldwide Express (Amsterdam) - Michiel Campagne

"Wereldwijd vervoeren wij pakketjes tot dertig kilogram per stuk naar bedrijven en consumenten. We zitten in 150 landen en verzorgen ook reguliere post. Binnen een apart bedrijf, Falk Courier, brengen we voor advocaten en rechtbanken in Nederland zo'n 80.000 poststukken per nacht over, die we 's middags ophalen en de volgende dag voor 07.00 uur afleveren. Daarnaast bieden we postservice aan niet-juridische klanten, altijd met een hoge betrouwbaarheid en een scherpe prijsstelling.

Racen doe ik sinds 1989, tegenwoordig afwisselend met een Corvette Grand Sport uit 1965, een Ford Galaxie uit 1965 en een Spice Group C-wagen uit 1992. Wedstrijden met veel publiek zoek ik niet zo op; liever rijd ik op clubevenementen met een gemoedelijke sfeer, waarbij ik al sinds 1989 bij de HARC kom. Goed om te zien dat deze organisatie meegroeit met de nieuwe generatie klassiekers."

Meer informatie: www.skynet.nl

H Meijer

Vriend van de HARC: Harry Meijer BV

"De bedrijfsgeschiedenis gaat terug tot 1935, toen mijn opa met de handel in motorfietsen begon. We hebben talloze merken gevoerd, tot we in 2009 ons nieuwe pand openden en besloten om ons exclusief toe te leggen op het dealerschap van BMW Motorrad. Deze producten kun je het hele jaar door berijden en daarmee trekken ze een groeiend aantal zakelijke klanten aan, waaronder overheidsdiensten. Ook de gunstige bijtelling en de hoge restwaardes spelen daarin mee.
Auto's of motorfietsen, als het klassiek is, vind ik het prachtig. Neem de Historic Grand Prix Zandvoort, waar mensen in een mooie sfeer hun hobby beoefenen, met een lage drempel voor liefhebbers om dat van dichtbij te beleven. Als Vriend van de HARC krijg je de kans om samen met je relaties mee te doen aan activiteiten als driften en met een Formule Ford rijden, in een ongedwongen setting."

Meer informatie: www.harry-meijer.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet