Racing Shows

Racing Shows: Essen Motor Show afgelast

Vanwege de huidige Corona infecties zal de Essen Motor Show dit jaar niet plaatsvinden. Oorspronkelijk lag het in de planning om met minder bezoekers en een gereduceerd aanbod alsnog de deuren te openen. De autoriteiten in Essen hebben de knoop doorgehakt en de beslissing genomen om de show niet door te laten gaan. Evenals bij andere grote Duitse steden is er een verhoogde indexwaarde bij het aantal infecties waar te nemen. De Essen Motor Show stond voor dit jaar van 28 november tot 6 dec. op de kalender.

2020 Essen Motor Show
Geen traditionele opening om 9.30u bij VDT/Hankook dit jaar


Tekst en Foto Willem J. Staat

In een statement zegt Oliver P.Kurt van de Messe Essen het volgende: "Wij betreuren het dat de expositie dit jaar niet kan plaatsvinden. Voor onze exposanten is dit een zeer grote teleurstelling omdat zij hart en ziel in de show steken. Tegelijkertijd hebben wij begrip voor de beslissing van de stad Essen. Het infectieniveau in de stad Essen is erg dynamisch en heeft zich in tegenstelling tot afgelopen maand duidelijk verscherpt.

Ondanks het feit dat er vanwege exposities in het verleden geen aanwijsbaar infectieniveau is aangetoond, begrijpen wij dat de politiek in deze situatie uitgaat van veiligheid en voorzichtigheid. Mensen die inmiddels een kaartje gekocht hebben krijgen hun geld retour. Voor volgend jaar ligt de datum al vast. Van 27 november tot 5 december 2021
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet