Retro

Retro: HARC nieuws juli - Historic Grand Prix en ander HARC nieuws

HGP

Historic Grand Prix

We meldden het al de HGP gaat door, en jawel, goed nieuws, er is ook ruimte voor publiek, zij het uiteraard onder voorwaarden van de RIVM richtlijnen. Er nemen 13 (!) raceseries deel waaronder een drietal nieuwe t.w. de Aston Martin Masters Endurance Legends, 100 Meilen Trophy en het HARC NK 82-90. Zeer binnenkort volgt meer nieuws. Houd de website historicgrandprix.nl in de gaten en abonneer je op de Historic Grand Prix nieuwsbrief.
    Vrij-Rijden

Vrij Rijden op Assen


Nat droog, het was er allemaal tijdens onze hernieuwde kennismaking met de "CathedraL of Speed", het TT circuit van Assen. Op de website lees je de avonturen van Jeroen Eijsten en kun je ook de foto's van Rudolf Dieben vinden. De volgende Vrij Rijden Dag, op Zandvoort, is op 18 september. Aanmelden doe je hier.


240-Toyo-888

Korting op de Toyo R888R

Dennis Zwemmer van Track Tires geeft HARC pashouders 5% korting op alle aankopen van de Toyo R888R op zijn website. Ga naar www.tracktires.nl en gebruik de code HARC050. Wanneer je op het circuit de banden koopt kun heb je de keuze uit deze korting of 50% montage korting voor het monteren op je velgen. De R888R is de band voor het NK HARC 82-90 en de perfecte keuze voor trackdays.

  82-90

NK HARC 82-90 bijeenkomst op 23 juli


We zijn halverwege het jaar en er is goed nieuws: we kunnen gaan racen! Om het compacte wedstrijdprogramma voor 2020 uit de doeken te doen en bovendien vooruit te kijken naar 2021 is er een bijeenkomst gepland op donderdag 23 juli aanstaande 's avonds vanaf 19.30 bij de slipschool (BMW Driver Experience) in Zandvoort. Het is geen vrije inloop, aanmelden voor de bijeenkomst doe je door een mail te sturen naar secretariaat@harc.nl. Graag ook aangeven met hoeveel personen je wilt komen. Exacte details en de agenda krijg je vervolgens per mail.

    240-Autoschade-Karnekamp

HARC-leden hebben een streepje voor bij Autoschade Karnekamp

Bob van Willigen van Autoschade Karnekamp uit Amsterdam Z-O stuurde ons het volgende bericht: "Natuurlijk herstellen wij graag voertuigschades en spuiten we alles wat los en vast zit, helemaal in het bijzonder voor vrienden van de HARC. Aanvullend op onze standaard vriendelijke en "hands-on" werk methode, bieden wij U als vriend van de HARC o.a. het volgende:

• Altijd gratis vervangende mobiliteit.
• Halen en brengen van uw voertuig.
• Complete afwikkeling met uw verzekeraar
• Korting op uw standaard eigen risico
• 4 jaar BOVAG Garantie op alle uitgevoerde werkzaamheden.
• Creativiteit in schadeherstel
• Schade herstel waar je blij van wordt
• Schade opname\taxatie bij U op locatie

Kortom, voor onze service zou je haast expres je voertuig in elkaar rijden! Bezoek ons op

www.autoschadekarnekamp.nl   of neem contact op voor een kennismaking: tel. 020-6972646 of e-mail bob@autoschadekarnekamp.nl."helm

Aangepaste regels voor helmen

SA 2010 vervalt per 2023. Dat duurt nog drie jaar, inderdaad, maar de gevolgen zijn nu al merkbaar. Per vorig jaar zijn de meeste helmenfabrikanten namelijk gestopt met het toepassen van de beroemde oranje langwerpige sticker. Als je nu een nieuwe helm koopt vind je er dus niet altijd meer een SA sticker in. In plaats hiervan is een witte FIA sticker gekomen met een hologram. Als je wilt weten of een helm gehomologeerd is, is er maar één plaats waar je de actuele informatie kunt vinden en dat is Technical List 25 op de FIA website. Controleer even of je helm keurmerk nog in het lijstje staat!


https://www.fia.com/sites/default/files/l25_standards_for_helmets_4.pdf

HTGT

Programma 2020 NKHTGT powered by Nolte Küchen
Het NKHTGT powered by Nolte Küchen racet dit najaar in drie evenementen: 11 en 12 september op Zandvoort, 25, 26 en 27 september Gamma Racing Day op Assen en 16, 17 en 18 Oktober op Le Mans (Bugatti Circuit). De evenementen zijn onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden, maar gelet op de huidige versoepelingen in Europa verwachten we een prachtige race herfst te hebben in dit zeer bewogen jaar. Er is een speciale Herfst Package deal met korting voor wie deelneemt aan alle drie. Inschrijving staat open voor GT's en touring cars uit de periode 1947-1965 geprepareerd volgens FIA appendix K en rijden op . Deelnemende auto's moeten voorzien zijn van een geldig FIA Historic Technical Passport (HTP) en staan op Dunlop  Racing L of M sectie banden. Meedoen of meer weten? Mail naar:

race@nkhtgt.nl


Verboom

Vriend van de HARC: Jumbo Verboom

Ook deze maand stellen we weer twee van onze vrienden voor. DE eerste is Gilbert Verboom van Jumbo Verboom: "Achter het AMC in Amsterdam-Zuidoost bevindt zich onze Jumbo-supermarkt, met een verkoop-vloeroppervlakte van 1300 vierkante meter en 161 mensen op de loonlijst. Wekelijks ontvangen we 25.000 klanten en verkopen we 151.000 artikelen, waarbij onder meer bier en Indische producten tot de hardlopers behoren. Ons verzorgingsgebied kenmerkt zich door prijsgeoriënteerde consumenten, die we bedienen met scherpe aanbiedingen, waarvoor we incourante partijen inkopen Op uitnodiging mocht ik een paar keer mee naar een klein evenement van de HARC en vervolgens naar de Historic Grand Prix Zandvoort. Nou, na zo'n ervaring ben je definitief verkocht en dan kreeg ik ook nog eens een racecursus cadeau voor mijn verjaardag. In 2020 kwam ik voor het eerst in het NK 82-90 aan de start, met een gehuurde BMW E30. Lekker makkelijk, alles geregeld; zelf sleutel ik niet."


240-Logo-Dufaco-ICT-2017-02

Vriend van de HARC: Dufaco ICT


Marcel van Rooijen van Dufaco uit Nieuwegein: "De basis ligt in systeem- en netwerkbeheer, maar van daaruit bieden we vandaag de dag complete ICT-oplossingen van A tot Z, bijvoorbeeld integratie van, intercom- en camerasystemen en andere vormen van toegangscontrole. We focussen ons op het MKB in een grote variëteit aan bedrijfstakken, waarbij we de nieuwste technieken en diensten implementeren. Ons uitgangspunt is dat wij in de schoenen van de ondernemer gaan staan en vanuit zijn behoeften maatwerkoplossingen bedenken. Feitelijk gaat mijn link met de HARC terug naar mijn schooltijd, toen de ouders van iemand die ik kende daar actief waren. Inmiddels verzorgen wij de ICT voor deze club. Zelf volg ik al jaren Formule 1 en heb met mijn competitieve instelling ooit mijn racelicentie behaald, maar die ook weer laten verlopen. Gelukkig kan ik me af en toe uitstekend vermaken tijdens het vrij rijden op het circuit." Meer informatie is te vinden op .
www.dufaco.nl

 

Lammers

Biografie Jan Lammers

Mark Koense, de maker van RTL GP magazine, werkt al geruime tijd aan een boek over Jan Lammers. Natuurlijk in nauwe samenwerking met Jan. Het gaat een enorm boekwerk worden van naar verwachting zo'n 400 pagina's en ontelbare, veelal nog nooit eerder gepubliceerde foto's, ook uit het archief van Jan zelf. Reserveer nu uw limited edition exemplaar van dit fantastische boek, dan kunt u straks uw door Jan gesigneerde exemplaar persoonlijk van hem in ontvangst nemen. Bovendien krijgt u er dan gratis een set unieke memorabilia bij. De prijs van deze gesigneerde limited edition uitvoering bedraagt € 59,-. De bijzondere uitreiking van het boek vindt plaats komende november in Zandvoort, op de voor Jan zo belangrijke Slotemakers slipschool. Wat moet u doen om uw limited edition exemplaar van "JAN LAMMERS" te bemachtigen? Stuur een mail met uw volledige naam en adres, en vermeld het aantal boeken dat u wilt reserveren. U ontvangt dan een bevestiging van de reservering, de betaalwijze en verdere relevante informatie.

info@amgini.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet