Retro

Retro: HARC nieuws mei - Digitaal alternatief voor Historic Zandvoort Trophy en ander HARC nieuws

assetto-corsa-zandvoort-4


Digitaal alternatief voor Historic Zandvoort Trophy
De HARC heeft een geweldige manier gevonden om in deze tijd toch actief met de historische racerij bezig te zijn! We organiseren als eerste in Nederland een historische online race-competitie met 4 kwalificatie-weekenden, die wordt afgesloten met een finale met de 12 beste deelnemers, met live-streaming en professioneel commentaar. De data zijn: 24 mei, 7 juni, 21 juni en 28 juni de kwalificatieraces met aansluitend op de finale. Er wordt gereden met de Fiat Abarth 595, Alfa Romeo GTA, BMW M3 E30 Group A, Shelby Cobra 427 en de finale met de Ford GT40, allemaal op de Circuit Zandvoort in de oude lay-out. Voor alle info en om in te schrijven kijk je op:

www.HARC-eTrophy.nl
  VR

HARC Trainingsdagen gaan weer van start
Het mag weer! Evenementen zijn niet toegestaan, maar sport trainingen wel, mits er voldaan wordt aan een aantal voorwaarden. Dat betekent dat HARC leden hun geliefde sport weer mogen beoefenen, niet voor niets noemden wij dat vroeger HARC trainingsdagen. Een aantal zaken (inschrijving, TC, briefing) worden hiervoor Corona-proof gemaakt. Er geldt bovendien een aantal strikte regels. De HARC heeft hiervoor de volgende data beschikbaar: 22 mei, 12 juni, 18 september.
Voor de eerste dag zijn er inmiddels al meer dan 80 inschrijvingen, dus wees er snel bij!
Inschrijven kan uitsluitend digitaal via de website van de HARC. Betaling liefst digitaal bij inschrijving, anders uitsluitend per pin op de dag zelf, de briefing geschiedt digitaal. Kijk voor meer info, alle voorwaarden en de definitieve data op de website:


https://www.harc.nl/vrij-rijden


82-90  
Voorlopig geen races

Alle evenementen kunnen tot 1 september geen doorgang vinden. Dat betekent dat ons NK HARC 82-90 in 2020 helaas niet doorgaat. De wedstrijden op Assen en de Nürburgring, die worden georganiseerd door de Duitse organisatie, zijn nog niet officieel afgezegd. Onze verwachting is dat dit wel zal gebeuren. Ook het YTCC heeft de gehele kalander gecancelled. Andere historische series wachten af en hopen in het najaar nog enkele races te kunnen verrijden. De Historische Grand Prix gaat vooralsnog gewoon door in het eerste weekend van september! Op 22 november staat de HARC 250 weer op het programma. Gezien het grote succes van de editie in maart zeker iets om naar uit te kijken. We kijken naar de mogelijkheid om op die datum voor alle raceklassen (dus HTGT, NK GTTC en NK HARC 82-90) een eendaags race-evenement te organiseren en de Zandvoort 250 door te schuiven naar maart 2021.

  QC

QControl event administratie live op 22 mei

Bij de organisatie van een evenement komt veel kijken. Voor de rijders is dit de inschrijving en het keuren, maar denk ook aan het maken van de startlijsten, opstellingen, rapporten enz. Alles moet continue kloppen en volledig up to date zijn. Neem je toch op het laatste moment die andere auto mee, of wil je mede-oureur ook een paar rondjes rijden, dan moet dat overal aangepast worden. Hiervoor is de QControl software ontwikkeld. Op 22 mei tijdens de Vrij Rijden dag wordt het voor de eerste keer ingezet. Wat ga je ervan merken als rijder? De inschrijving gaat volledig digitaal via de HARC website. Hier vul je alle gegevens in en met welke auto je mee wilt doen. Je krijgt een QR code zowel voor je zelf als voor de auto. Alle informatie blijft opgeslagen, dus een volgende keer hoef je alleen de QR code te scannen, scheelt toch weer een hoop invulwerk. Bij de keuring krijgt je auto een sticker met de QR code. De keurmeester scant de code, controleert de auto, en indien ok, vinkt het aan in de app en klaar! De inschrijflijst wordt automatisch bijgewerkt en opgestuurd naar de toren. Mocht je op het laatste moment toch besluiten om met die andere auto te rijden dan is dat makkelijk te veranderen. We zijn dan wel een organisatie voor historisch racen, maar we werken wel met de allerlaatste technologie! Kijk HIER voor de instructiefilm en om je in te schrijven.

  Joosten

Vriend van de HARC: PrintTec

Ook deze maand stellen we weer enkele Vrienden van de HARC aan u voor. De eerste is Robert Joosten van PrintTec uit Geldermalsen: ""Als technische groothandel leveren wij bedrijfs- en werkplaatsinrichtingen plus kleding voor de ontwikkeling, productie en reparatie van elektronica. Dat doen we sinds 1999, met de Benelux als afzetmarkt. Met eigen merken vertegenwoordigen we zelfs heel Europa. Speciale aandacht besteden we bij onze producten aan een goede geleiding, omdat de huidige generatie elektronische componenten door de miniaturalisatie erg gevoelig is voor statische ontlading. Tijdens de Vrij Rijden-dagen van de HARC leef ik me uit met mijn Plymouth Roadrunner 'Richard Petty Tribute' uit 1972. Die stond eerst twee jaar te glimmen in de schuur, maar dat vond ik geen eerbetoon aan de befaamde NASCAR-coureur. Ik ben enorm blij met de twee kombochten op Circuit Zandvoort sinds de verbouwing, want op een baan met banking voelt zo'n oude Amerikaan zich het best thuis." Kijk voor info op:

www.printtec.nl
  Aaldering

Vriend van de HARC: Gallery Aaldering

Al jaren een grote naam en sinds kort Vriend van de HARC, the Gallery in Brummen. Nick Aaldering vertelt: "Met hart en ziel runnen mijn vader en ik ons familiebedrijf in old- en youngtimers, in Europa één van de grootste, met een voorraad en een jaarlijkse doorloop van zo'n 400 klassiekers. Zo'n zestig procent daarvan vindt zijn weg naar buitenlandse klanten, die vaak op afstand via e-mail of telefoon hun keuze maken. Als autofielen in de breedste zin des woords worden wij net zo gelukkig van een Ferrari als een Fiatje. We kopen en verkopen wat we zelf leuk vinden en dat zorgt voor een heel gemêleerd aanbod. Houd je van klassiekers, dan ligt autosport in het verlengde, sowieso vanwege de belangrijke rol in de geschiedenis van veel merken. Zelf beperken we ons tot de Mille Miglia, maar we ondersteunen graag de HARC, een autoriteit in de historische racerij. Het is een organisatie die zich bekommert om het mobiele erfgoed, dat wij moeten behouden voor de huidige en volgende generatie." Kijk voor info en mooie klassiekers op:

www.gallery-aaldering.comMillers20% korting bij Millers Oils

Millers Oils is Vriend van de HARC en hoofdsponsor van het NK HARC 82-90. Steun onze Vrienden van de HARC in deze tijd en u krijgt er ook iets voor terug: 20% korting als u online bestelt via:

www.millersoils.nl

en bij het afrekenen de kortingscode harcoils gebruikt. Millers Oils zet graag de volgende 4 producten in de schijnwerpers:


1. VSPe POWER PLUS MULTISHOT - ETHANOLKILLER
Bent u op zoek naar een brandstofadditief om het probleem van de ethanol te bestrijden? Millers Oils biedt een additief dat ethanol neutraliseert tot en met E10. VSPe Power Plus Multishot is een alles-in-één brandstofadditief: ethanol killer, loodvervanger en octaanverhoger. Een fles van 500 ml behandelt 500 liter brandstof.

2. MOTORSPORT RANGE MET NANO TECHNOLOGIE
Triple Ester Engine olie wordt absoluut aanbevolen door ontwikkelaars voor zwaar belastbare motoren die op het circuit racen en rally's rijden. Verrijkt met extra wrijvingverminderaars voor maximaal vermogen en om kans op slijtage te minimaliseren. Alle CFS triple-ester oliën zijn gemaakt met hoogwaardige additieven (inclusief de optimale hoeveelheid ZDDP- zink additief).

3. EVANS COOLANTS - WATERVRIJ KOELEN
De unieke eigenschappen van deze waterloze koelvloeistof voorkomen veel van de problemen van de op water gebaseerde koelmiddelen, zoals bijvoorbeeld corrosie en oververhitting. Evans Coolants heeft een kookpunt van 180°C en een vorstbescherming tot—40°C. Deze producten laat uw koelsysteem draaien onder lagere druk. Dat verlaagt weer de belasting op andere onderdelen van de motor. Evans Coolants is helaas niet toegestaan op het circuit van Zandvoort.

4. SHIELD KLASSIEKE ACCU'S
Het Shield's assortiment van 6 volt en 12 volt accu's voor de klassieke en historische voertuigmarkt is ongeëvenaard. Alle klassieke accu's zijn van echt hard rubber (gummi), passend bij de originele specificatie van de fabrikant. Kies voor de ultieme klassieke auto accu, die past bij de periode waaruit uw geliefde klassieker stamt.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet