Retro

Retro: De schitterende DRM tijd met haar spetterende bolides. Deel 22020 NB
Wat een geweldige periode. Div I en Div II tegelijk van start op de Nürburgring 1980.

Toppers
Omdat er in twee Divisies gereden werd is het soms moeilijk te bepalen wie er in deze periode werkelijk de beste was. Maar een aantal staken er met kop en schouders boven uit. Bob Wollek, Klaus Ludwig en de BMW Junioren Cheever, Surer en Winkelhock waren een klasse apart en hadden zich ook na hun DRM avonturen in de sport sterk geprofileerd.

2020 Heyer 2
Hugo Emde van Bilstein en Hans Heyer. Beiden jarenlang het gezicht van de DRM.

Hans J. Stuck was vooral op de Nordschleife een klasse apart. Tijdens de Eifelrennen 1980 startte hij achteraan(beide Divisies startten tegelijk) vanwege een Procar deelname in Donington) vanaf een 41e startplek. Op een gigantische wijze rolde "Strietzel" het gehele startveld op en eindigde overall als tweede op minder dan twee seconden van overall winnaar Klaus Ludwig in de Zakspeed Capri. Eén van de meest indrukwekkende voorstellingen op de Nordschleife.

2020 Groep 4
Voor de Groep 4 BMW M1's was slechts een functie als veldvuller weggelegd. Hier Helmut Kelleners in gevecht met "James Bald"

Internationaal was de FIA Groep 5 al enkele jaren vanwege de explosieve kosten al enkele jaren over de houdbaarheidsdatum heen. De nieuwe Groep C die in Duitsland de Groep 5 zou opvolgen moest stabieler en prijsgunstiger zijn. De geschiedenis zou echter anders uitwijzen.


2020 Blew Up Niedzwiedz
De DRM Groep 5 droom spatte volledig uiteen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet