Retro

Retro 1988: De laatste meters op het circuit van Zandvoort?


Groep N
Alle aandacht ging uit naar de sportklasse, waarin nog een titel te vergeven was. Bovendien kon het verschijnen van Cor Euser het te verwachten duel tussen de kanshebbers om de hoogste eer, Ger van Krimpen en Henny Hemmes, alleen maar verlevendigen. Euser reed naar de pole met naast hem Van Krimpen. Henny Hemmes trainde knap naar een derde tijd. Cor Euser kwam het beste weg, maar in de Tarzanbocht kreeg Van Krimpen hem al te pakken. Na de openingsronde had hij al een behoorlijke voorsprong op Euser en het verschil zou aanvankelijk alleen maar groeien. Henny kende niet zo'n goede start en na het verschalken van Fred Krab moest ze toch proberen de aansluiting met de twee koplopers te behouden en zelfs Van Krimpen te passeren. Anders kon ze prolongatie van de titel wel vergeten. Naarmate de race vorderde, liep het leidende duo echter steeds verder uit.


480 euser krimpen

Euser kroop steeds dichterbij en in de zesde ronde sloeg hij zijn slag door in de Tarzanbocht Van Krimpen naar de tweede plaats te verwijzen. Een tweede plaats achter Euser was voor Van Krimpen voldoende om het kampioenschap verdiend in de wacht te slepen.
    480 don-van-der-vaart
Don van der Vaart in gevecht met Frans Amsing

Achter Fred Krab, die uiteindelijk als vierde over de streep zou gaan, leverde Don van der Vaart, Klaas Visser en Frans Amsing een levendig gevecht om de hoogste eer in de klasse boven 2 liter.


480 klaas-visser
Kampioen Klaas Visser

Visser, die meestal Michael Bleekemolen naast zich moest dulden, kende nu in Van der Vaart zijn te kloppen opponent. Hij moest hem zelfs even voorbij laten gaan, maar op de streep wist de kampioen zijn merkgenoot nog net te verslaan. Bleekemolen moest al na twee ronden de pits opzoeken met een opgeblazen motor. Nick van 't Hoff en Peter Grim werden in de kleinste klasse net geklopt door kampioen Evert Bolderheij.


480 koks fauchey
Theo Koks en Paul Fauchey

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet