Retro

Retro 1988: Een zomer van uitersten in Zandvoort

480 top post
Egbert Top voor Erik Post

Ascona Cup (17/7)
Cees Jan Steenstra had weinig plezier van zijn tweede trainingstijd want hij werd al meteen in de Gerlachbocht gemangeld en viel met een lekke band uit. Erik Post startte wel heel snel vanaf de laatste rij en was al zesde op de Hunzerug. Hij wist samen met Egbert Top te ontsnappen.


480 ascona start
De Ascona's wisten in de Tarzanbocht niet echt de juiste route

Top had meer topsnelheid op het rechte eind, Post meer trekkracht onderin. Even leek de laatste de eerste er nog in de Gerlach af te rijden, maar schuldbewust bleef hij netjes achter de wild slingerende Ascona van de regerend kampioen. Frank ten Wolde werd derde voor de eendrachtig samenwerkende Rekelhof en Kemmer, maar zijn auto vond geen genade in de ogen van de TC.


480 ascona start marlboro

Ascona Cup (13/8)
Trainings-snelste Frank ten Wolde kwam goed weg en had geluk dat Egbert Top, Erik Post, René Rekelhof en de snel gestarte en debuterende Peter Fontijn het te druk met elkaar hadden. Ten Wolde had een gat en dat werd niet meer dicht gereden. Helemaal niet meer toen Post het opduwen van Top moest staken met een haperende versnellingsbak. Voor Top restte niet meer dan een tweede plaats waardoor hij de titel verloor aan de uitgekookte op een vierde plaats eindigde Rekelhof. Opvallend was verder dat de snelle jongens van vorig jaar, zoals Wingerde, Van der Graaf en Willemsen nu het genoemde vijftal niet helemaal meer kunnen volgen. Deze race was beduidend minder spannend dan we eerder dit jaar hebben gezien.


480 fontijn
Peter Fontijn debuteerde in de Ascona Cup

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet