Retro

Retro 1988: De klant was koning tijdens Zandvoort Racefestival


480 start fford 2000

Sports 2000/Dunlop 2000
Evenals met Pinksteren startten de Sports en de Superfords met een interval van 30 seconden, de dichte wagens als eersten. Bij de éénzitters verscheen ditmaal een stevig Deens contingent. Jens Andersen, die hier al met Pasen won, bracht zijn Reynard 87/88SF mee en plantte die soepeltjes op poleposition met zijn land- en merkgenoot Jasper Villumsen naast zich. Derde snelste bij de formulewagens was een oude bekende op Zandvoort, de vroeger in Nederland, maar al weer enige jaren in Denemarken woonachtige Ier Tommy Mullin. Tiga-rijder Ger Brands had zich in de training de snelste sportscar-piloot getoond, terwijl de kampioen van 1987 Charles Zwolsman het knap moeilijk had met de eerst gereed gekomen en debuterende Reynard Sports 2000, de 88SC. Meer dan een plaats op de vierde startrij zat er voor hem niet in met de veel te zware wagen.


480 sports 2000

Ger Brands was het snelste weg. Te snel naar het oordeel van de wedstrijdleiding die hem een 30 seconden straf gaf. De spanning moest uiteraard van de inhaaljacht van de Superfords komen.


480 sports ff2000

Andersen haalde de achterhoede van de sportscars in en boenderde vervolgens door het veld heen. In de laatste ronde had de Deen ook raceleider Brands te pakken die daarna nog altijd tweede lag, maar door zijn 30 seconden penalty in de rangschikking tot een tiende plaats terugviel. Villumsen die eveneens zeer goed was doorgekomen, erfde hierdoor de tweede plaats overall en Hans Ernst de derde, waarmee deze tegelijk de lauweren bij de Sports 2000 pakte vóór mede Tiga-rijders Huib Onderstal en Wilmo Rebel. Zwolsman bracht de lastig sturende Reynard 88SC als negende binnen.


480 thibaut

Benelux Cup Renault 5 GT Turbo: Pierre-Alain Thibaut overheerst
Eigenlijk was niemand opgewassen tegen Pierre-Alain Thibaut tijdens het Zandvoort Racefestival. In de twee beurten, een verkeersongeluk buiten het circuit, vroeg de bijstand van de ziekenwagen van het circuit en de race werd hierdoor tijdelijk onderbroken, kon niemand iets ondernemen tegen de Belg.


480 verschuur gevecht

Een sterk aanvallende Frans Verschuur bleef in de schaduw van Thibaut en achter de kopgroep vonden we het onderling kibbelende zestal Raymond Coronel, Jip Coronel, Frank Caron, Valentin Simons, John Postmaa en junior ontdekking Hendrik Jan de Vries. In de tweede moot gaven Paul Simons en Eric Neve de hoofdtoon aan. De huidige Cup-puntenleider Thibaut en Frans Verschuur, de enige Thibaut-volger van Zandvoort, gaan eind juli wederom de strijd aan in de 24 uren van Francorchamps-proloog.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet