Retro

Retro 1988: De klant was koning tijdens Zandvoort Racefestival480 starlet-start

Toyota Cup: Bolderheij wint met dank aan Vosveld
Het publiek stond weer eens op de banken tijdens de race van de Toyota Cup. Het werd een ongemeen spannende race. In het begin had zich een forse kopgroep gevormd waarbij zich Jan Scholten had gevoegd. Die werd echter bij het Scheivlak door Jaap van der Ende van de baan gezet.


480 starlet groep

De lijstaanvoerder kon daarna zelf het tempo van de kopgroep ook niet meer bijhouden en voerde vervolgens het tweede peloton aan. Evert Bolderheij, Frans Verschuur, John Postmaa, Theo van de Berg, Eric Vosveld en Charles van Lookeren Campagne maakten er een fantastische race van, al moest de laatste twee ronden voor het eind afhaken met een steen door de radiateur van zijn Starlet.


480 vosveld
Eric Vosveld in actie

Toen Vosveld eenmaal aansluiting bij Bolderheij had gevonden was de strijd beslist en liet hij zijn in het kampioenschap er beter voorstaande teamgenoot de race winnen.

480 crash starlet 1

480 starlet crash 2

480 starlet crash 3
480 starlet crash 4
Voor Marco Bakker was de race na twee ronden al voorbij toen de zingende autocoureur in botsing kwam met Martin van Bourgondiën, die in de Hugenholtzbocht ineens dwars was komen te staan.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet