Retro

Retro 1988: De klant was koning tijdens Zandvoort Racefestival


480 start groep a

Groep A: eindelijk winst voor Jeroen Hin
Arthur van Dedem buitte zijn poleposition volledig uit door er als een raket vandoor te gaan. Ook Hans van der Beek, die de Mazda 929 weer eens van stal had gehaald, was snel weg evenals Bert Moritz en Piet Dam. Chris Bouwman liet zich bij de start intimideren door dat geweld, hij hield de Cosworth in een rustig vaarwater en ook Jeroen Hin gaf zijn Cosworth zeer voorzichtig de sporen. Na één ronde had de Marlboro-rijder al een tweede plaats te pakken, maar Van Dedem lag al bijna een heel recht eind voor.


480 hin van dedem gevecht

Toch zou de BMW de Ford nog voorbij moeten laten gaan en ondanks een aanlopend wiel, door een aanrijding met de Lotus Sunbeam van Jan-Pieter Roozen, kwam Hin voor het eerst als eerste over de finish. Moritz maakte er samen met Piet Dam een spectaculaire race van, uiteindelijk door de laatste in zijn voordeel beslecht, mede doordat de Ford Mustang nogal zwaar overstuurde. Rob Nobels zette zijn Toyota drie ronden voor de finish aan de kant, daarmee de zege in de klasse tot 1600cc aan Paul Welther overlatend.

480 elle veldt

Zandvoorter Jelle Veld bracht voor het eerst een in België bij Vanierschot gekochte BMW 635 CSI aan de start maar had de grootste moeite het geweld in toom te houden en ging er dan ook in de Tarzanbocht een keer spectaculair af.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet