Retro

Retro 1988: De Cups stelen de show tijdens de Pinksterraces


480 startveld alfa

Squadra Bianca
Alex van der Lof had een verrassende vierde trainingstijd gerealiseerd, kwam bij de start echter nog wat tekort om meteen de aansluiting bij de kop te krijgen. Bekende namen als Paul van Splunteren, Rob Maas, Peter Gerhards en David Hart maakten weer de dienst uit en gingen in die volgorde de tweede ronde in. Gerhards leek op de overwinning af te sturen tot drie ronden voor de finish een enorme blauwe rookwolk een eind aan zijn illusies maakte. Ook Job de Greeve had problemen met zijn motor en spinde zelfs in de Gerlachbocht op de uit zijn auto afkomstige olie. Ton Kreuger ging in de laatste ronde plotseling met een daverende klap op het rechte eind in de vangrail. Kortom veel spektakel bij deze enerverende race.


480 opel veld

Ascona Cup

Bij de Ascona's kwam het meteen al in de Tarzanbocht tot een incident tussen trainingssnelste Egbert Top en lijstaanvoerder René Rekelhof. De Ascona van Top brak enigszins uit en Rekelhof stuurde nog eens wat extra in. Het gevolg was dat de laatste bijna in de rondte ging en terwijl erbij Top het linker portier uit zijn voegen hing.


480 open deur top

Hij kreeg daarvoor de zwarte vlag maar deed of zijn neus bloedde en reed strak door. Dat ging dus even niet door. Ook Rekelhof haalde de finish niet door een los zittend bobinestekkertje. Winnaar Alex Post werd na afloop ook gediskwalificeerd omdat de kleppen van de cilinderkop wel erg afwijkend bewerkt waren. Franc ten Wolde werd uiteindelijk als winnaar uitgeroepen.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet