Retro

Retro 1988: Paasraces 32 jaar geleden. Volle startvelden en veel spanning


480 fford sports 2000

FF2000/Sports 2000
Voor de eerste gecombineerde FF 2000/Sports 2000 wedstrijd kwamen zeven formulewagens en negen Sports aan de start. Tegen de Deen Jens Anderson viel weinig in te brengen. De enige die een klein kansje had was Charles Zwolsman, die in de eerste ronde zelfs het veld aanvoerde, maar hij moest al snel zijn meerdere erkennen in de veel nieuwere FF2000 van de Deen. Hans Ernst en Huib Onderstal hadden in hun Tiga's een fel gevecht met de Van Diemen RF86 van Jaap Abbema, die aan het einde van de race de pits moest opzoeken met een opgeblazen motor. In de slotfase passeerde Onderstal Ernst die in de slotfase ook nog werd gepasseerd door Dick Waaijenberg.


480 dick waaijenberg
Dick Waaijenberg


480 kalff

Allard Kalff wint eerste Opel Lotus race op Zolder
De kosten van één jaar Formule Ford racen zijn in de loop van de jaren behoorlijk uit de hand gelopen. Daarvan was ook EFDA big boss Dan Partell zich bewust. Al in 1982 benaderde hij Tony Fall, het opperhoofd van de sportafdeling van General Motors Europe voor het uitwerken van een alternatief plan. In Zolder hadden zich maar liefst 40 rijders ingeschreven. Een schitterend debuut voor Jan Lammers recentelijk speciaal hiervoor opgezette Vitaal Race Organisation.


480 podium kalff

Rijder Allard Kalff, die in de kwalificatie al de tweede plaats op de klokken te hebben gezet, reed in de race ook op de tweede plek toen, met nog drie ronden te gaan, koploper Heinz-Harald Frentzen met elektrische problemen de strijd moest staken. De Nederlander stevende met bijna 17 seconde voorsprong onbedreigd naar de overwinning. Pech voor Peter Kox die vanaf een derde plaats moest uitvallen. Frans Vörös finishte tiende, terwijl Hans Janssen en Harrie van den Berg uitvielen.
   
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet