Retro

Retro 1988: Paasraces 32 jaar geleden. Volle startvelden en veel spanning


480 krab op kop


Divisie I - Groep N
De verrassing in de groep N kwam uit de hoek van de rensportscholen. Twee nieuwelingen, Ger van Krimpen en Rein Breijer, beide sturend in een Sierra Cosworth, lieten zien hoe het moet. Van Krimpen vertrok van poleposition en werd in de eerste ronden nog even geplaagd door de eeuwig snelle Fred Krab, die tot veler verbazing ineens met een fraaie blauwe BMW M3 op de baan was verschenen. Maar het geweld van de Cosworths was ook nu de M3 te machtig. Van Krimpen nam een grote voorsprong totdat hij met een oververhitte motor de wagen de pits in moest sturen. Daarop was het de beurt aan Rein Breijer die goed met de ex-Jeroen Hin Cosworth overweg bleek te kunnen. Henny Hemmes pakte echter de volle winst toen bij keuring bleek dat de turbodruk van Breijers Ford 0,04 bar te hoog was.
    480 bleek dwars
Michael Bleekemolen (21) en Klaas Visser (14) worden in de gaten gehouden door Henny Hemmes

Divisie II +2000cc
De Belg Guy van Mol pakte de winst met zijn halve groep A BMW M3. Klaas Visser maakte indruk, door als een volleerd man zijn BMW 325i weg van zijn directe concurrent Don van der Vaart te sturen.

480 don frans
Don van der Vaart in gevecht met Frans Amsing

Michael Bleekemolen kon op dit moment de strijd nog niet echt aan met zijn Renault 21 Turbo en moest uiteindelijk met technische problemen de strijd staken.

Divisie III 1600 -2000cc
Sinds de komst van de Renault 5 Cup zijn er nog maar twee Renaults in de Groep N te bewonderen. Paul Fauchey had geen moeite met Theo Koks die op grote afstand, met te weinig pk's, finishte.

Divisie IV 1600 cc
In de kleinste klasse waren het wederom Berend Oeberius Kapteijn en Evert Bolderheij die met elkaar in de slag gingen. Nick van 't Hoff heeft eindelijk zijn Toyota Corolla goed onder controle en was de snelste.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet