Retro

Retro: HARC Nieuws maart - Oude rotten winnen Historic Zandvoort 250 en ander HARC nieuws

Morgan

Oude rotten winnen Historic Zandvoort 250

Was 8 maart niet veel te vroeg om een lange afstandsrace te organiseren? Zouden de meeste auto's niet nog half gedemonteerd in de werkplaats staan? En die die wel al klaar waren door hun zuinige eigenaren bewaard worden voor het "echte" werk later in het seizoen? Niets daarvan, maar liefst 43 équipes schreven zich in om te strijden op het vernieuwde circuit. Oude rotten Ad van der Kroft en Marc Devis wonnen de race in Van der Kroft's Morgan +8. Het volledige verslag lees je op de website.


Kees

Bestuurswisseling

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 11 maart namen we afscheid van Kees Kooij als bestuurslid. Gedurende acht jaar voorzitterschap en aansluitend nog een jaar schatkistbeheer heeft hij zeer veel voor de HARC betekend. Hij draagt een financieel gezonde vereniging met een groeiend ledenaantal, over aan zijn opvolgers. Terecht werd Kees daarom in het zonnetje gezet. In dezelfde vergadering werd zijn opvolgster bekend gemaakt: Marianne Hissink werd met algemene instemming benoemd tot nieuwe penningmeester van onze club. Natuurlijk werd er nog veel meer besproken. Een samenvatting daarvan valt binnenkort te lezen in het concept verslag.


8290

Snelle beslissers racen met korting in Toyo Tires NK HARC 82-90


De inschrijftermijn sloot eigenlijk op 12 maart, maar als je heel snel bent kun je nog net gebruik maken van één van de voordelige aanbiedingen. De eerste is een korting van 50 euro op deelname aan de Historische Zandvoort Trophy. En als je dat doet, waarom dan niet meteen een package Deal voor het hele seizoen? Normaliter kost deelname aan de 4 NK evenementen 2.100 euro. Deelnemers aan de Package Deal betalen slechts 2.000 euro en krijgen 2 Toyo banden gratis. De voor het NK meetellende races zijn: 23-24 mei Historic Zandvoort Trophy, 12-13-14 juni ADAC Hansa Pokal Assen, 4-5 juli British Race Festival Zandvoort en 28-30 augustus 1-uursrace Assen. Lees alle info over het aankomende seizoen op de website.


VR

Drukte bij Vrij Rijden, nu aanmelden voor 22 mei


De animo om op het vernieuwde circuit te rijden was zo groot dat we de inschrijving voor onze eerste vrij rijden dag 8 op maart vroegtijdig moesten sluiten. Met ruim 100 deelnemers, waaronder alleen al meer dan 40 monoposto's, was het volle bak. En hoewel het op het nog volop in aanbouw zijnde circuitterrein wel een beetje improviseren was, had iedereen het naar zijn zin. Op 22 mei kun je het weer proberen, zorg dat je bijtijds inschrijft! De link om in te schrijven vind je HIER. De overige Vrij Rijden Dagen van 2020 zijn op 26 juni, 18 september en 13 november.

Jeroen

Jeroen Eijsten coördinator Toyo Tires NK HARC 82-90

We zijn verheugd dat we Mazda MX5 coureur Jeroen Eijsten bereid hebben gevonden om de coördinatie van het NK 82-90 op zich te nemen. Op de website stelt hij zich voor – en kun je meteen lezen hoe het hem in de HARC Historic 250 vergaan is.
Jeroen is te bereiken via het mailadres van het Toyo Tires NK HARC 82-90: nk82-90@harc.nl


Day1

Niet vergeten: 11-13 april gratis naar DAY1 World of Cars in Utrecht


De HARC pakt groot uit tijdens DAY1 World of Cars. Wij vullen het thema oud versus nieuw in met een mooie line-up van historische en klassieke auto's. Natuurlijk kunt u hier als HARC-lid gratis getuige van zijn! In het paasweekend van 11 tot en met 13 april 2020 vindt dit auto- en lifestyle event plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Kijk voor een voorproefje op day1worldofcars.com


vvdh 3

Vrienden van de HARC bekijken vernieuwde circuit


Het heeft zo zijn voordelen om Vriend van de HARC te zijn. Op 27 februari waren de VVDH uitgenodigd voor een exclusieve blik achter de schermen op het vernieuwde circuit. Deze eerste van een serie "VVDH Pitstops" die we in 2020 zullen organiseren trok dan ook flink wat belangstellenden. De bijeenkomst had een "business to business" karakter en werd afgesloten met een netwerkborrel. De VVDH Pitstops zijn slechts één van de vele voordelen van het Vrienden van de HARC lidmaatschap. Voor 1250 euro is uw bedrijf ook Vriend van de HARC. Kijk voor de volledige lijst van voordelen op harc.autosport.nl.


GTTC

Druk programma State of Art Historic Zandvoort Trophy


Op 23 en 24 is mei is het de beurt aan ons volgende race-evenement de traditionele Historische Zandvoort Trofee. We hebben een vol raceprogramma met de twee nationale kampioenschappen Reco NK GTTC en Toyo Tires NK HARC 82-90, de HARC Monopostos (regularity), Nolte Küchen HTGT en uit België de Bravo Youngtimers en Bravo Historics. Op zaterdag is het clubdag onder de vlag van Nationaal Oldtimer festival en verwachten we bezoek van vele oldtimerclubs. Zondag is Supercar Sunday. Heeft u als HARC-lid een klassieke of moderne supercar? Neem hem mee, er zijn ook mogelijkheden om hem op het circuit uit te laten. Kijk voor alle info op de website.


HTP

Veel belangstelling voor HTP avond

Op 5 maart was alweer de tweede HARC HTP avond, ook dit keer met de medewerking van Peter Popeijus. Na een korte introductie over de achtergrond van het Historisch Technisch Paspoort (HTP) was er volop de gelegenheid voor het stellen van vragen. Sommigen moesten nog een auto aanschaffen, dat is het beste uitgangspunt, omdat je dan nog die auto kun kiezen die voor het historisch racen de meeste voordelen biedt. Anderen wilden een HTP bij een geliefde auto, waar ze al jaren mee racen, in sommige gevallen kan dat nog wel een uitdaging worden. De HARC wil met deze avonden alle rijders ondersteunen bij het verkrijgen van een HTP en waar nodig extra advies aanbieden. Tenslotte willen we allemaal racen met onze favoriete auto!

Toyo

Toyo's met korting voor NK 82-90 racers en Vrij Rijders

De Toyo R888R is ook in 2020 weer de band voor het NK HARC 82-90. Ook voor Vrij Rijders is deze Toyo de perfecte keuze. HARC-leden krijgen op vertoon van hun HARC-pas korting bij aanschaf van de R888R. Gebruik code HARC050 op de www.tracktires.nl en je krijgt 5% korting op alle aankopen van de Toyo Tires R888R. Wanneer je op het circuit de banden koopt kun je kiezen of je gebruik maakt van de korting of de banden voor 50% montage kosten laat monteren op je velgen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet