Retro

Retro: HARC Nieuws februari - HARC leden gaan gratis naar DAY1 World of Cars en ander HARC nieuws

Day1

HARC leden gaan gratis naar DAY1 World of Cars <foto: DAY1>

De HARC pakt groot uit tijdens DAY1 World of Cars. Zij vullen het thema oud versus nieuw in met een mooie line-up van historische en klassieke auto's. Natuurlijk kunt u hier als HARC-lid gratis getuige van zijn! In het paasweekend van 11 tot en met 13 april 2020 vindt dit auto- en lifestyle event plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Kijk voor een voorproefje op day1worldofcars.com

Tekst: aangeleverde berichten
Foto's: HARC


VR

Vrij Rijden op 8 maart bijna uitverkocht!

Het tijdschema voor 8 maart staat inmiddels op de website. Als je als één van de eersten het vernieuwde circuit wilt uitproberen dan raden we je aan om snel te zijn, want VOL = VOL. Alle informatie en de link om in te schrijven vind je HIER. De overige Vrij Rijden Dagen van 2020 zijn op 22 mei, 26 juni, 18 september en 13 november.

82-90

Drukbezochte kick-off bijeenkomst HARC NK82-90

Bestaande en nieuwe deelnemers troffen elkaar op 11 maart bij de KNAF in Houten voor de aftrap van de 2020 editie van het HARC NK82-90. De avond werd aan elkaar gepraat door de nieuwe klassecoördinator Jeroen Eijsten. De kalender is inmiddels rond:

23-24 mei Historic Zandvoort Trophy
12-13-14 juni ADAC Hansa Pokal Assen
4-5 juli British Race Festival Zandvoort
31 juli – 2 augustus Spa-Francorchamps
28-30 augustus 1-uursrace Assen
2-4 oktober Nürburgring

De vier wedstrijden op Zandvoort Assen en Zandvoort tellen mee voor het Nederlands Kampioenschap. Natuurlijk bieden je je weer een voordelige package deal. Het is ook mogelijk om als équipe in te schrijven. Kijk voor alle informatie op de website. Voor meer informatie, of om gewoon nu al in te schrijven voor het seizoen 2020 mail je naar:
nk82-90@harc.nl  

250

Veel belangstelling voor HARC Historic Zandvoort 250

De eerste HARC Historic Zandvoort 250 van het jaar belooft een mooie race te worden. Op dit moment zijn er al 30 teams ingeschreven. Er kan nog meer bij! Het inschijfgeld voor deze race over 59 ronden bedraagt slechts 500 euro. Tenminste 1 pitstop met rijderswissel is verplicht! Deelname aan de spectaculaire HARC Historic Zandvoort 250 is mogelijk in vier divisies:

• Divisie I - Toerwagens en GT's uit de jaren 1947 t/m 1965 - volgens het reglement HTGT.
• Divisie II - Toerwagens en GT's uit de jaren 1966 t/m 1981 - volgens het reglement NKGTTC.
• Divisie III - Toerwagens, GT's en Cupracers groep A,N en B uit de jaren 1982 t/m 1990 – volgens het reglement NK HARC 82-90.
• Divisie IV is gereserveerd voor vrijwel alle auto's uit de bovenstaande jaren, maar dan als Koppel (estafette) team.

Inschrijven doe je natuurlijk op de website


VVDH

Uitbreiding aanbod 'Vrienden van de HARC'

Bedrijven die de HARC en de historische autosport een warm hart toedragen, kunnen 'Vriend van de HARC' worden. Een kleine 40 ondernemers betuigen nu al op die manier hun steun aan de club en de activiteiten van de HARC, zoals de Historic Grand Prix, de Historic Zandvoort Trophy en de Vrij Rijden Dagen. Vanaf 2020 maakt de HARC die vriendschap nog waardevoller: door de toevoeging van lezingen, cursussen en excursies aan het vriendenprogramma – allemaal natuurlijk met een autosporttintje. Voor 1250 euro is uw bedrijf ook Vriend van de HARC. Kijk voor de volledige lijst van voordelen op:

harc.autosport.nl


CF Logo 4C Horizontal-web

Mooie opbrengst voor de Chordoma Foundation


Het jaarlijkse HARC Kart Event waaraan 13 teams enthousiast hebben meegedaan, heeft het mooie bedrag van € 2000.- opgeleverd voor de Chordoma Foundation. Een gezellige, sportieve avond, met als doelstelling om bij te dragen aan het onderzoek naar een bijzondere vorm van kanker. Binnenkort wordt het bedrag aan de Foundation overhandigd.


ALV

Algemene Leden Vergadering

Woensdag 11 maart a.s. zijn alle HARC leden uitgenodigd om de ALV bij te wonen, de eerste onder het regime van onze nieuwe statuten en huishoudelijk reglement. We gaan terugkijken op een succesvol jaar, ook financieel en vooruit kijken naar uitdagingen die staan te wachten. Wij nemen op bestuurlijk gebied afscheid van Kees Kooij, vele jaren gewaardeerd voorzitter en aanjager van mooie initiatieven, laatstelijk actief als penningmeester. Zijn opvolger staat in de startblokken en wordt binnenkort voorgesteld. De uitnodiging voor de ALV ontvangt u 24 februari a.s., deze wordt dan tevens op de website gepubliceerd.

HTP avond op 5 maart

Donderdag 5 maart vanaf 19:30 organiseren we weer een avond over het Historisch Technisch paspoort ofwel HTP. Deze keer gaan we specifiek in op de homologatie versus het HTP, het is namelijk gewoon mogelijk om een HTP te verkrijgen voor een niet-gehomologeerde auto, mits er in de periode mee geracet is in een heldere specificatie. Dit geldt bijvoorbeeld voor cup-specificatie auto's. Samen met expert Peter Popeijus gaan we in op alle relevante zaken. Natuurlijk is er ruimte voor vragen. Neem je HTP mee, probeer deze wel zoveel mogelijk in te vullen, dit helpt ons om juist jouw vraag te beantwoorden. Het correct invullen van de HTP aanvraag hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. De locatie is het KNAF kantoor aan de Duwboot 85 in Houten. Wil je erbij zijn, meld je dan aan via secretariaat@harc.nl.


kart

Maart is kartmaand bij Race Planet!

Alle HARC-leden houden van snelheid. En snelheid begint op de kartbaan! Wat is er dan mooier dan extra vaak te karten? Van 2 tot en met 31 maart krijgen HARC-leden een tweede kartheat gratis bij Vriend van de HRAC Bleekemolen Race Planet. Bij inlevering van deze uitgeprinte nieuwsbrief (één persoon per nieuwsbrief). Start your engines! Geldig bij zowel Race Planet Delft als Race Planet Amsterdam (niet geldig in combinatie met andere acties, kortingen en arrangementen/niet inwisselbaar voor contanten).

 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet