Retro

HARC nieuws Januari: Vrij rijden op 8 maart en ander HARC nieuws

VR

Op veler verzoek heeft de HARC op 8 maart tijd ingeruimd om vrij te rijden. Want iedereen wil natuurlijk het nieuwe circuit uitproberen. Het tijdschema is nog niet helemaal rond, zodra het beschikbaar is staat het op de website. De link om in te schrijven vind je hier:

INSCHRIJVEN


De overige Vrij Rijden Dagen van het jaar zijn op:
22 mei
26 juni
18 september
13 november

Zet ze in je agenda!


kart

Karten voor de Chordoma Foundation

Zoals gewoonlijk verliep de 'nieuwjaarsreceptie' van de HARC op hoog tempo. Niet alleen met een hapje en een drankje, maar ook met onze traditionele kartavond voor het goede doel. 13 teams traden op 10 januari aan voor een langeafstandswedstrijd van maar liefst anderhalf uur. De winnaar was vooraf al bekend: de Chordoma Foundation, de stichting die onderzoek naar een zeldzame vorm van botkanker financiert. Wil je weten wie er als eerste over de finish kwamen? Kijk dan op de website, daar vind je ook de fotoreportage.


250

HARC Historic Zandvoort 250

Op 8 maart a.s. hebben we een vervolg van het zeer geslaagde debuut in 2018: de HARC Historic Zandvoort 250. Veel en plezierig racen, voor weinig geld als begin van het seizoen met al uw historische racecollega's op een vernieuwd circuit. Eindelijk weer een historische endurance race in Nederland. Voor slechts 500 euro bieden we 250 km racen op Circuit Zandvoort, voorafgegaan door een vrije training en kwalificatie. Tenminste 1 pitstop met rijderswissel is verplicht! Deelname aan de spectaculaire HARC Historic Zandvoort 250 is mogelijk in vier divisies:

· Divisie I - Toerwagens en GT's uit de jaren 1947 t/m 1965 - volgens het reglement HTGT.
· Divisie II - Toerwagens en GT's uit de jaren 1966 t/m 1981 - volgens het reglement NKGTTC.
· Divisie III - Toerwagens, GT's en Cupracers groep A,N en B uit de jaren 1982 t/m 1990 – volgens het reglement NK HARC 82-90.
· Divisie IV is gereserveerd voor vrijwel alle auto's uit de bovenstaande jaren, maar dan als Koppel (estafette) team.

Alle informatie en het inschrijfformulier staat op de website


knaf-gebouw

Algemene ledenvergadering

Het bestuur nodigt alle leden uit voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering van de Historische Auto Ren Club op, woensdag 11 maart 2020 in het federatiebureau van de KNAF, Duwboot 85, 3991 CG Houten. Vanaf 19:30 bent u welkom, aanvang vergadering 20:00. De agenda is te raadplegen op de website.


Met Pasen naar DAY1 World of Cars

220-Day1DAY1 Lifestyle en 402 Automotive organiseren een splinternieuw auto- en lifestyle event, in het paasweekend van 11 tot en met 13 april 2020 in de Jaarbeurs Utrecht. Het evenement belooft een innovatieve en interactieve show, die in Nederland nog nooit is vertoond. DAY1 World of Cars draait om auto's, maar ook lifestyle, sport, gaming en muziek. Op de Car Catwalk rijden de mooiste supercars en de dikste autocreaties af en aan "on stage". Je kunt één van de actie arena's betreden, waar je getuige kunt zijn van de 1e Racing Influencers of de dikste driftwagens of meedoen aan de SuperCar Experience en instappen in een McLaren of Lamborghini Aventador. Als HARC lid heeft u gratis toegang, maar er is meer: de HARC is ook aanwezig met een stand, en die moet vol! Heeft u supercar en/of een historische (race)auto die u wilt showen, neem dan contact op met het secretariaat. Ook voor de Supercar Sunday, onderdeel van de Historic Zandvoort Trophy op 24 mei zoeken we nog supercars!


82-90

HARC NK82-90

Het HARC NK82-90 opent het seizoen tijdens de Historic Zandvoort Trophy op 23 en 24 mei. Vervolgens staat de ADAC Hansa Pokal op het programma, op 12-13-14 juni. Anders dan je op grond van de naam misschien zou verwachten wordt die verreden op Assen. Daarna is het terug naar Zandvoort voor het British Race Festival op 4 en 5 juli. Het plan is om na de zomervakantie nog een raceweekend op Assen en één buitenlandse race te verrijden. Daarover vinden momenteel de laatste onderhandelingen met diverse raceorganisatoren plaats. Het belooft weer een gezellig en spannend racejaar te worden! Op 11 februari vindt de seizoenpresentatie 2020 plaats in het KNAF kantoor in Houten. Aanvang 19:00, iedereen is welkom. Voor meer informatie, of om gewoon nu al in te schrijven voor het seizoen 2020 mail je naar nk82-90@harc.nl of bel: 06 – 53 54 75 15.
 
campagnebeeld

Grand Prix historie in Zandvoorts Museum

Zandvoort staat dit voorjaar in het teken van de Grand Prix Formule 1. Naast het werk aan het circuit wordt er gewerkt aan zaken als mobiliteit, duurzame oplossingen, side events en Zandvoort marketing. Er gaat geen dag voorbij of er is nieuws over de terugkeer van dit legendarische autosport event. Het Zandvoorts Museum doet mee met een tentoonstelling over de historie van de Grand Prix in Zandvoort. Magic Moments is de titel. Als HARC lid mag u dit niet missen en moet u tussen 13 maart en 17 mei beslist een bezoekje aan het Zandvoorts Museum brengen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet