Racing Shows

Racing Shows: Essen Motor Show. Feel the Beat op Black Friday

IMG 2085
De KTM X-Bow waarmee de Noor Siljehaug en de Duitser Angermeyer dit jaar de ADAC GT4-titel wonnen. Er is in Duitsland nogal wat discussie rondom de GT4-klasse, nu ook DTM-organisator ITR onlangs de 'DTM Trophy' voor GT4-auto's aankondigde. In het kader van een licentieovereenkomst met SRO liggen de rechten op de GT4-klasse in Duitsland echter bij de ADAC. Gisteren gooide de DTM nog een keer de knuppel in het hoenderhoek door een prijzenpot van 150.000 Euro aan te kondigen, nadat eerder al kostenloze banden (dankzij Hankook) en brandstof in het vooruitzicht werden gesteld.

IMG 2089
Na een jaar afwezigheid door deelname aan het EK keerde Fabian Kreim dit seizoen weer terug in de Deutsche Rallye-Meisterschaft, waarin hij met de Skoda Fabia R5 voor de derde keer in zijn loopbaan in eigen land de titel behaalde. Voor volgend jaar wil hij echter weer internationaal, al moet dat zonder steun van Skoda Duitsland, dat de support beperkt tot het nationaal kampioenschap. Overigens wordt Kreim ook gemanaget door Dennis Rostek, die ook de belangen van DTM-kampioen René Rast en ADAC-GT-kampioen Sheldon van der Linde behartigt. Daarmee komen dus alle drie de Duitse kampioenen in de toonaangevende series uit Rosteks stal... Saillant detail: zelf rijdt Rostek ook in het Duits rallykampioenschap, waarmee hij dus tegen een van zijn eigen protégés uitkomt.

IMG 2101
Hoewel Volkswagen zoals gemeld dus heeft aangekondigd, ook in de autosport volledig elektrisch te gaan, kwamen we nog wel her en der Golfs uit de TCR-klasse tegen. In ieder geval blijft de ondersteuning daarvoor bestaan.

IMG 8199
Fabrieksondersteund, zoals hier bij de VLN-auto van Benjamin Leuchter, zullen we echter geen Volkswagenrijders met verbrandingsmotoren meer in actie zien.

IMG 5655
Dat de historische toerwagensport in Duitsland leeft, constateerden we op vele stands, zoals hier deze knalgele C-Klasse uit de Tourenwagen Legenden.

IMG 2110 2
Ook ex-BTCC-auto's zijn welkom bij de Tourenwagen Legenden, zoals deze door Williams opgebouwde Renault Laguna, ex-Alain Menu.

IMG 2109
De ex-Roland Asch-Irmscher Opel Vectra die in 1999 een kwalijke rol speede in de beslissing van de strijd om het Duits STW-kampioenschap.

IMG 2114
Dat het niet allemaal groot en zwaar hoeft te zijn, bewijst Auro Straffi met zijn Fiat Ritmo, ook een auto met oorspronkelijke DTM-historie.

IMG 2115
Maar van zo'n Evo met vleugel, hier van de gebroeders Luttikhuis, worden we toch ook wel heel blij!

IMG 1845
Hopelijk komt volgend jaar ook de Opel Calibra wat vaker aan de start.

IMG 6576 2
Herinnering aan de mooie tijden van de ITC.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet