Retro

Retro: Spectaculaire finale Catawiki NK HTGT op Dijon-Prenois

Erwin van Lieshout Porsche 911 2019 Dutch champion

Het Catawiki NK HTGT was afgereisd naar Dijon-Prenois in Frankrijk, waar de titelstrijd beslist zou gaan worden. Erwin van Lieshout (Porsche 911) had de beste papieren, maar een uitvalbeurt zou roet in het eten kunnen gooien. Twee keer aankomen was daarom het devies. Dijon is geen gemakkelijke baan en het herfstige weer, met regelmatig regen, zorgde voor een nat en glibberig circuit.

Tekst: PR
Foto's: Senten Images


Start of race 1 Rhea Sautter leading Bob Stevens


Race 1:
De eerste race vond plaats op een opdrogende baan, zodat de pk's eindelijk ingezet konden worden, mits je als piloot je rechtervoet onder controle hield natuurlijk. Martin Bijleveld nam de leiding in zijn Ford Falcon, maar al snel was het Michiel Campagne die passeerde en begon weg te lopen in de Corvette Grand Sport. Alexander Schlüchter en Bob Stevens vochten om de tweede plaats in hun Lotus Elans. In de tweede helft van de 40-minuten race nam Campagne gas terug en konden de Elanrijders het gat dichten. Bob Stevens deed een ultieme inhaalpoging, maar spinde bij het opkomen van het rechte stuk, daarmee de tweede plaats cadeau deed aan Schlüchter.


Martin Bijleveld powersliding the Ford Falcon

Martin Bijleveld driftte zijn Falcon naar een overwinning in de grote toerwagenklasse, ondanks een klein rallycross intermezzo halverwege. Erwin van Lieshout eindigde op een sterke vijfde plaats algemeen en bouwde zijn puntenvoorsprong verder uit. Frans van Maarschalkerwaart was de winnaar in de GTS12 klasse in zijn Shelby Mustang en Rob Rappange won de kleine toerwagenklasse in zijn Mini, nog voor de winnaar in de 2-literklasse, René Wallner een Lotus Cortina.

Race 2:

De zondagse race kende volop actie op de wederom erg glibberige baan. Alexander Schlüchter nam de leiding voor Michiel Campagne, maar even later was het Andy Newall in de Jaguar, die een staaltje wagenbeheersing van de bovenste plank liet zien. Helaas begon na enkele ronden de motor in te houden. Michiel Campagne nam de leiding in de Corvette Grand Sport, met Bob Stevens en Schlüchter in de achtervolging. Een drive through straf wierp de Corvette terug naar de derde plaats, maar hij leek terug te kunnen komen. Helaas moest ook Campagne even later opgeven met een technisch probleem. Bob Stevens wist Schlüchter voor te blijven en pakte de winst. Om de derde plaats in de wedstrijd en de tweede plaats in het kampioenschap werd gestreden door Jaap van der Ende en Norbert Gross in hun Ford Falcons. Good old Jaap van der Ende wist Gross op de streep met 43/1000e voor te blijven! Vijfde algemeen werd Rob Rappange in de Cooper S, die duidelijk goed uit de voeten kon op de gladde baan. Hetzelfde gold voor Erwin van Lieshout in zijn Porsche 911, die in grootse stijl de zoveelste klasse-overwinning en de titel binnenhaalde. René Wallner was opnieuw de winnaar in CT08 en Nigel Winchester won de strijd der Ginettas.

  Michiel Campage Corvette Grand Sport winner race 1

Uitslag race 1:

1. Michiel Campagne (Corvette Grand Sport) 22 ronden
2. Alexander Schlüchter (Lotus Elan) +5.9
3. Bob Stevens (Lotus Elan) +9.5
4. Martin Bijleveld (Ford Falcon) +40.6
5. Erwin van Lieshout (Porsche 911) 21 ronden
6. Norbert Gross (Ford Falcon) 21 ronden
7. Jos Stevens (Lotus Elan) 21 ronden
8. Frans van Maarschalkerwaart (Shelby Mustang) 21 ronden
9. Rhea Sautter/Andy Newall (Jaguar E-Type) 21 ronden
10. Rob Rappange (Morris Cooper S) 21 ronden

Uitslag race 2:
1. Bob Stevens (Lotus Elan) 20 ronden
2. Alexander Schlüchter (Lotus Elan) +4.5
3. Jaap van der Ende (Ford Falcon) +85.4
4. Norbert Gross (Ford Falcon) +85.4
5. Rob Rappange (Morris Cooper S) +99.5
6. Erwin van Lieshout (Porsche 911) +119.2
7. Nigel Winchester (Ginetta G4) 19 ronden
8. Jos Stevens (Lotus Elan) 19 ronden
9. Frans van Maarschalkerwaart (Shelby Mustang) 19 ronden
10. Niek van Gils (MGB) 19 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet