Retro

HARC nieuws September: Vrij rijden op 20 september en ander HARC nieuws

VR


Geef het maar toe: het kriebelt na het weekend van de Historic Grand Prix. Je wilt niets liever dan zelf rijden op het Zandvoortse asfalt. Nog één keer op de oude vertrouwde baan rijden voordat hij in november op de schop gaat voor de Grand Prix van 2020. Nou, dat treft, want aanstaande vrijdag 20 september kan het weer! Mis het dus niet, schrijf je nu in en kom lekker rijden op onze onvolprezen Vrij Rijden Dag.


Zoals altijd verdelen we de deelnemers over vier groepen, van straatauto's tot single seaters. Kom deze vrijdag naar Zandvoort en rijd gezellig mee! Houd wel rekening met de milieu- en geluidseisen en controleer je auto vooraf. Alle informatie, prijzen, tijdschema enzovoort staan op de website, waar je je meteen kunt inschrijven. Doen! Ben je HARC lid en heb jij bij de HGP je cadeau (T-shirt) niet opgehaald? Ook dat kan op de Vrij Rijden Dag.

MEER INFO

  HGP

Wat een weekend!
Wat was het weer een geweldige happening, de 8e Historic Grand Prix. Het waren drie hele dagen en toch gingen ze in een flits voorbij. We zagen spannende races en schitterende demo's, met als hoogtepunten als de 1952 Revival races en de twee Formule 1 Porsches uit 1961. Er was ook harde wind en af en toe een flinke bui, maar dat vonden we helemaal niet erg, want in het HARC House was het droog en de koffie warm. Wilt u thuis net zulke lekkere koffie drinken als bij de HARC? Ga dan naar de webshop:

https://smitdorlas.nl/thuis

En bestel Smit & Dorlas koffie met 15% korting als u de code Vriendenvandeharc invoert. Met zulke lekkere koffie was het geen wonder dat HARC-leden en gasten ons massaal wisten te vinden. We bedanken alle vrijwilligers, officials, ondersteunende diensten, coureurs, teamleden, sponsors en natuurlijk ook alle bezoekers – samen hebben we weer een top evenement neergezet! Kijk voor een impressie op autosport.nl en in het fotoalbum op de website, dit wordt de komende dagen nog verder aangevuld.


GTTC

Fords niet te kloppen in NK GTTC
Porsche, Ford, BMW of misschien wel Ferrari, dat was de vraag voorafgaand aan de races om het State of Art NK GTTC tijdens de Historic GP. De Ferrari was snel maar hield het niet vol, BMW kwam dit jaar niet in het verhaal voor en de Porsches konden het niet bijbenen! Het waren de Ford Escort RS1600's die deze keer niet te kloppen waren. De Oostenrijker Manfred Pledl won race 1, de tweede race was voor good old Marcel Frijlink. De 1966-81 racers rijden dit seizoen nog op de Nürburgring (5 en 6 oktober) en tijdens de Hankook Finale Races op Assen, 19 en 20 oktober.

MEER INFO

Chris

Buitententoonstelling Chris Schotanus op de boulevard
Wie kent hem niet? Chris Schotanus van Essay produkties is al vele jaren één van de vaste fotografen van het circuit. Uit zijn oeuvre van de afgelopen 30 jaar is een indrukwekkende serie samengesteld die de komende maanden te zien is op een serie grote panelen. Deze staan opgesteld op de Zandvoortse Boulevard Fauvage. Stuk voor stuk bijzondere foto's die de moeite van het bekijken waard zijn. Een wandeling erlangs valt goed te combineren met een bezoek aan de tentoonstelling over de Grand Prix van 1952 (met de eerste Nederlandse F1 coureurs, Dries van der Lof en Jan Flinterman) die nog tot 3 november te zien is in het Zandvoorts Museum.


waardekatalysator

Waardekatalysator B.V. nieuwe vriend van de HARC

Waardekatalysator helpt ondernemers een sterk en aantrekkelijk bedrijf neer te zetten, dat waarde heeft, klaar is voor de toekomst en op ieder moment gemakkelijker en tegen een betere prijs verkocht kan worden. Waardekatalysator is de enige katalysator die je meer vermogen geeft. Waardekatalysator werkt met een heldere resultaatdoelstelling: een waardestijging van 25% of meer. Dat is al snel aanzienlijk meer dan de inzet van Waardekatalysator kost, zeker met de korting van 10% die je als HARC-lid krijgt! Daarnaast biedt Waardekatalysator de eerste 5 HARC-leden die naar aanleiding van dit bericht contact opnemen een gratis Waarde-analyse aan (normale prijs € 500). Hiermee krijg je als ondernemer snel en gedegen een beeld van de mogelijkheden om de waarde, prijs en verkoopbaarheid van jouw onderneming een flinke boost te geven. Kijk voor meer informatie o:

https://waardekatalysator.nl
  8290

Finaleraces Zandvoort met Toyo Tires HARC NK'82-'90
Op 5 en 6 oktober vinden op Circuit Zandvoort de Finaleraces plaats, met op het programma onder meer een tweetal historische raceseries. Om te beginnen ons eigen Toyo Tires HARC NK'82-'90. We verheugen ons op een paar spannende wedstrijden! De naam Finaleraces gaat voor deze raceklasse niet op, want zij rijden twee weken later hun Championship Finals op de Nürburgring. Ook de historische éénzitters (pre-1980) van Historic Monoposto Racing zullen tijdens de Finaleraces op Zandvoort acte de présence geven. Ale reden dus om op 5 en 6 oktober een kijkje te nemen!

NKHTGT

Erwin van Lieshout op koers voor de titel in NK HTGT Het Nederlandse pre-66 kampioenschap, beter bekend als Catawiki NK HTGT, reed tijdens de Historic GP twee wedstrijden. Race 1 op zaterdag werd verreden tijdens een wolkbreuk, race 2 op zondag in een heerlijk avondzonnetje. Erwin van Lieshout maakte het allemaal niets uit, hij stuurde zijn Porsche 911 resoluut naar twee klinkende klasse-overwinningen. Daarmee leidt hij de stand om het Nederlands kampioenschap met ruim 10 punten voorspong op Ford Falcon piloten Norbert Gross en oude rotten Jaap van der Ende/Martin Bijleveld. Vierde staat Roger Grouwels die een Iso Rivolta bestuurt. De beslissende races om het NK HTGT vinden plaats op Dijon-Prenois in Frankrijk op 5 en 6 oktober. Meer info op:

www.nkhtgt.nl

merch

Het kan nog steeds

Heb je de shop met de HGP merchandise gemist? Of kwam je thuis in je nieuwe outfit en willen ze nu allemaal een HGP-hoodie, cap, shortsleeve of event t-shirt? Allemaal geen probleem, want alles is nog te bestellen in de webwinkel op:

historicgrandprixshop.nl

Klikken, betalen en het wordt bij je thuis bezorgd!Korting bij Millers Oils

240-MillersNiet vergeten: bij onze nieuwe Vriend van de HARC Millers Oils kun je als HARC lid maar liefst 20% korting krijgen als je een bestelling plaatst in de webwinkel. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is bij je bestelling de kortingscode "harcoils" in te voeren. Deze kortingsactie geldt voor alle producten in de webwinkel met uitzondering van de Guerilla Exhaust Bypass Systems. De Millers Oils producten zijn te vinden in de webwinkel op:

https://millersoils.nl
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet