Retro

Retro: FIA Masters Historic Formula One Championship. Een terugblik


A38I3690 Matteo Ferrer-aza's laatste meters van dit weekend

Kwalificatie - FIA Masters Historic Formula One Championship
Door regen en twee rode vlaggen kwam er niet veel terecht van de kwalificatie voor het FIA Masters Historic Formula One Championship. Na de rode vlag voor de crash van Ferrer volgde er al snel nog een, toen de andere favoriet van het weekend - Michael Lyons in de McLaren M26 - eraf ging in de Slotemakerbocht.

  olie-hesketh

De FIA Masters Historic Formula One-kwalificatie duurde maar kort voordat de Hesketh 308C van Andrew Haddon al zijn olie verloor voor de Gerlachbocht...

ligier-banden

A38I3725

... waardoor de Ligier JS11/15 van Matteo Ferrer-aza van de baan spinde en met zijn achtervleugel de bandenstapel beroerde. Henry Fletcher (March 761) had tussen de twee rode vlaggen door de pole gepakt van Ferrer, maar na de tweede pauze reed Kyle Tilley (Ensign N177) naar de snelste tijd.

  NED HGP CG-1618

Jason Wright verdrong daarna Fletcher ook van de tweede plaats. Met negen minuten te gaan begon het te regenen, waarna er geen tijden meer konden worden gereden die een bedreiging waren voor de pole van Tilley. Ferrer bleef vierde, vóór James Hagan (Hesketh 308) en Ian Simmonds (Tyrrell 012).
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet