Retro

Retro: Formule 2 weer een absoluut hoogtepunt tijdens Historische Grand Prix2019 Peter Williams
Alleen gebouwd voor heuvelklims deze fraaie ex- Christian Debias Ralt RT1. De specificiaties wijken iets af van de normale F2's.

De auto van Peter Williams kwam tijdens de vrijdagkwalificatie in actie maar daarna zagen we de fantastische Gitanes RT1 helaas niet meer. Het is de auto waarmee de Franse Heuvelklim- en Le Mans expert in 1977 de Franse bergen versloegen.

2019 Chevron B42 Ago
De overstap van Giacomo Agostini wilde niet echt lukken destijds. Hier de Trivellato Chevron B42. Slechts éen goed resultaat voor de motorkoning op de Nordschleife.

De ex-Chevron B42 van Giacomo Agostini werd door de Brit Matthew Wrighley gereden. In zijn handen eindigde de auto als zevende en vierde tijdens de F2 wedstrijden op Zandvoort.

2019 Ago cockpit
Ooit het kantoor van Giacomo Agostini 41 jaar geleden alweer. Alsof het gisteren was.

Met deze bolide zette Ago veel te laat zijn sporen in de autosport. Behalve tijdens de Eifelrennen waar hij in 1978 als achtste eindigde. Ondanks de enorme steun van Marlboro kon de veelvoudige motorkoning dat jaar met zijn Trivellato Chevron BMW B42 niet echt meekomen. Vaak wist hij zich niet te kwalificeren en de overstap naar Alberto Colombo's Sanremo Racing kwam veel te laat.

2019 Connell leads
Werkelijk prachtige duels om de kop. O"Connell leidt voor Watts en Stretton.

Afgelopen weekend zagen we weer een enorme historie van F2 auto's die een belangrijk rol speelden in de ontwikkeling van vele rijders op weg naar de top als beroepsrijder in de F1, Indycar, sportscars en toerwagens.

2019 Stretton
Martin Stretton geen kleine jongen in de Historische racerij.

De droom van de auteur dezes? BMW kwam enkele jaren geleden met de fantastische March BMW 782 van Bruno Giacomelli naar de HGP. Maar wat te denken van die fantastische BMW 270 uit 1970 waarmee BMW als fabrikant met een totaalpakket Matra in de F2 opvolgde.
Denk dat dit de droom van vele historische racefans is om die auto een keer naar Zandvoort te halen. Want ook aan die auto zit een ongelofelijke historie vast.

2019 Lint
Een lang lint van F2's zoals in de oude tijden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet