Retro

Retro: Groeten van de Historic Grand Prix Zandvoort 2019 (1)


IMG 9229 2

De hotels in Zandvoort waren goed bezet, maar je kunt natuurlijk ook gewoon in een tentje naast je Volkswagenbus in de paddock slapen!

IMG 1700

Een Porsche 718 is al bijzonder, maar twéé 718's natuurlijk helemaal! Naast het exemplaar van het Porsche Museum uit Stuttgart was ook de auto van het Museum Prototyp uit Hamburg naar Zandvoort gekomen. Dit is de auto die jarenlang in de Donington Collection van Tom Weathcroft gestaan heeft, maar enkele jaren geleden door het fijne museum in Hamburg werd aangekocht. Het is de vroegere reserveauto van Carel Godin de Beaufort, de huidige eigenaar heeft het oranje weer vervangen door het oorspronkelijke zilvergrijs, maar het logo van de Ecurie Maarsbergen zit er nog op.

IMG 4082

Bij historische evenementen kom je op de parkeerplaatsen vaak ook fijne auto's tegen. Hoe vaak zie je nou zo'n Passat Variant in uitvoering van Nothelle? Leuke BMW ook, trouwens!

IMG 6496 2

En toen was het tijd voor de parade. Jürgen Barth en echtgenote kwamen met een elektrische scooter.

IMG 6528

De stemming bij de OCA's zat er goed in!

IMG 6533

Zomaar geparkeerd in de Zeestraat: een originele Lancia 037!

IMG 6535

De M3 van 'Fast' Marc Seesing mocht er natuurlijk ook zijn!

IMG 6543

Michael Siemerink kwam langs met zijn speciale Porsche 914, de auto die dit jaar zijn 50-jarig jubileum viert.
 

Reacties

  • 2
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 11 september 2019 12:38

  Erg leuk weer!

  • 1
  • 0
   
  Racing-Fan 11 september 2019 12:40

  Mooi overzicht.

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 11 september 2019 13:02

  Misschien een paar filmpjes ?

  • 1
  • 13
   
  Anonieme gebruiker 11 september 2019 15:15

  Ziet er toch bijzonder leeg uit allemaal.

  • 11
  • 0
   
  Niels vd Peet 11 september 2019 16:02

  @anonieme gebruiker : Het was allerminst leeg op het circuit afgelopen weekend. Maar naast de foto's staat er ook tekst bij en daarin staat o.a. dat René de Boer in alle vroegte al op het circuit was. Ja, dan is het nog niet zo druk nee..... En toen het wél druk werd, was René de Boer zelf ook druk met een (prima!) liveblog van liefst drie dagen.

  • 0
  • 0
   
  Martin Philippo 11 september 2019 20:25

  Leuk!

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 13 september 2019 13:33

  In basis is het een mooi evenement, maar de organisatie in Zandvoort blijft toch echt beneden niveau. Met name de wedstrijdleiding stapelt fout op fout met het starten en aan de gang houden van wedstrijden. Ben blij dat ik niet meer race, want met 75% van de racetijd gaat verloren door verkeerd starten, safety cars, rode vlaggen en wat er nog meer de revue gepasseerd is. Ik ben zeker een hele grote voorstander van veiligheid, maar je kunt ook echt doorslaan door bij elke kiezel die verkeerd ligt er een safety car uit te sturen. Als ze deze fouten volgend jaar met de Formule 1 ook blijven doen wordt het denk ik een eenmalige exquisitie. Misschien moeten ze eens meelopen met een organisatie als van de Oldtimer GP in Duitsland of een van de vele evenementen in Engeland. Die weten hoe het werkt.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet