Retro

Retro: Groeten van de Historic Grand Prix Zandvoort 2019 (1)


IMG 6301

Een andere bekende die we troffen, was Gerrit van Kouwen (midden), een van de weinige Nederlandse winnaars van het vermaarde Formule Ford Festival op Brands Hatch en daarna medio jaren tachtig ook met BMW actief in de toerwagens. Hij had naar eigen zeggen al zeven jaar niet meer in een raceauto gezeten, maar haalde voor de BMW-demonstratie graag de overall weer eens uit de kast.

IMG 5775 2

En hier mocht hij mee rijden!

IMG 0518 2

Die Brabham, waarmee in 1985 door Nelson Piquet de pole behaald werd met de snelste ooit op het oude circuit gereden ronde, was een statisch object. Maar wel mooi!

IMG 6430

Simon Knap won een week eerder de Europese GT4-titel met de MDM-BMW M4 en mocht op Zandvoort met fraaie historische race-BMW's rijden, waaronder de ex-Andy Priaulx-WTCC-auto (320i E46).

IMG 6397 4

'Tourenwagen Legenden' was de naam van de Duitse klasse voor oude DTM-auto's, en van 'Legenden' mag je bij drievoudig kampioen Klaus Ludwig (r.) en vijfvoudig racewinnaar Jörg van Ommen toch zeker wel spreken. Opmerkelijk: Van Ommen veroverde voor de eerste drie races in het eerste DTM-seizoen 1984 (toen het officieel nog 'Deutsche Produktionswagen-Meisterschaft' heette!) de pole-position, maar won dat jaar met zijn Rover Vitesse geen enkele race.

IMG 6407

Ja, nat was het af en toe wel, en dan moet je zorgen dat je tentdak niet te zwaar wordt van al dat water!
 

Reacties

  • 2
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 11 september 2019 12:38

  Erg leuk weer!

  • 1
  • 0
   
  Racing-Fan 11 september 2019 12:40

  Mooi overzicht.

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 11 september 2019 13:02

  Misschien een paar filmpjes ?

  • 1
  • 13
   
  Anonieme gebruiker 11 september 2019 15:15

  Ziet er toch bijzonder leeg uit allemaal.

  • 11
  • 0
   
  Niels vd Peet 11 september 2019 16:02

  @anonieme gebruiker : Het was allerminst leeg op het circuit afgelopen weekend. Maar naast de foto's staat er ook tekst bij en daarin staat o.a. dat René de Boer in alle vroegte al op het circuit was. Ja, dan is het nog niet zo druk nee..... En toen het wél druk werd, was René de Boer zelf ook druk met een (prima!) liveblog van liefst drie dagen.

  • 0
  • 0
   
  Martin Philippo 11 september 2019 20:25

  Leuk!

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 6 dagen geleden

  In basis is het een mooi evenement, maar de organisatie in Zandvoort blijft toch echt beneden niveau. Met name de wedstrijdleiding stapelt fout op fout met het starten en aan de gang houden van wedstrijden. Ben blij dat ik niet meer race, want met 75% van de racetijd gaat verloren door verkeerd starten, safety cars, rode vlaggen en wat er nog meer de revue gepasseerd is. Ik ben zeker een hele grote voorstander van veiligheid, maar je kunt ook echt doorslaan door bij elke kiezel die verkeerd ligt er een safety car uit te sturen. Als ze deze fouten volgend jaar met de Formule 1 ook blijven doen wordt het denk ik een eenmalige exquisitie. Misschien moeten ze eens meelopen met een organisatie als van de Oldtimer GP in Duitsland of een van de vele evenementen in Engeland. Die weten hoe het werkt.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet