Retro

Retro: Groeten van de Historic Grand Prix Zandvoort 2019 (1)


IMG 6301

Een andere bekende die we troffen, was Gerrit van Kouwen (midden), een van de weinige Nederlandse winnaars van het vermaarde Formule Ford Festival op Brands Hatch en daarna medio jaren tachtig ook met BMW actief in de toerwagens. Hij had naar eigen zeggen al zeven jaar niet meer in een raceauto gezeten, maar haalde voor de BMW-demonstratie graag de overall weer eens uit de kast.

IMG 5775 2

En hier mocht hij mee rijden!

IMG 0518 2

Die Brabham, waarmee in 1985 door Nelson Piquet de pole behaald werd met de snelste ooit op het oude circuit gereden ronde, was een statisch object. Maar wel mooi!

IMG 6430

Simon Knap won een week eerder de Europese GT4-titel met de MDM-BMW M4 en mocht op Zandvoort met fraaie historische race-BMW's rijden, waaronder de ex-Andy Priaulx-WTCC-auto (320i E46).

IMG 6397 4

'Tourenwagen Legenden' was de naam van de Duitse klasse voor oude DTM-auto's, en van 'Legenden' mag je bij drievoudig kampioen Klaus Ludwig (r.) en vijfvoudig racewinnaar Jörg van Ommen toch zeker wel spreken. Opmerkelijk: Van Ommen veroverde voor de eerste drie races in het eerste DTM-seizoen 1984 (toen het officieel nog 'Deutsche Produktionswagen-Meisterschaft' heette!) de pole-position, maar won dat jaar met zijn Rover Vitesse geen enkele race.

IMG 6407

Ja, nat was het af en toe wel, en dan moet je zorgen dat je tentdak niet te zwaar wordt van al dat water!
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet