Retro

HARC nieuws Augustus: Historic Grand Prix 2019 en ander HARC nieuws

HGP

Editie 8 staat van de Historic Grand Prix staat voor de deur! Als HARC-lid ontvangt u zoals ieder jaar een gratis toegangskaart voor de Historic Grand Prix. U krijgt deze als e-ticket op het bij ons bekende mailadres. Heeft u op 3 september nog niets ontvangen, controleer dan even uw spambox. Daar ook niks? Stuur dan een mailtje naar:

secretariaat@harc.nl

We kijken na wat er is misgegaan (u dient natuurlijk wel uw lidmaatschap te hebben voldaan). Wij verwachten u in ons HARC House, waar onze vrijwilligers klaar zitten om u van consumptie, een HGP t-shirt en een programmablad te voorzien. Er is ook een kid's playground en er zijn vrijwilligers die uw kind kunnen schminken of op de foto laten gaan in een echte formuleauto! Het wordt een gedenkwaardige HGP want voor de allerlaatste keer is het historische Restaurant La Course onze basis. Het zal gesloopt gaan worden in de aanloop naar de Grand Prix van 2020. Er zal veel gaan veranderen op Circuit Zandvoort, dus kom nog een laatste keer de racesfeer van vroeger opsnuiven! Parkeren kan tijdens de HGP een uitdaging zijn, maar niet als u met uw klassieker komt, want voor een vriendenprijsje kunt u deze kwijt op de klassiekerparking aan de boulevard.


MEER INFO

Spa

Ruben de Bruijn wint in België
Wie zei dat het Toyo Tires NK 82-90 een BMW feestje is? Ruben de Bruijn was tijdens het Youngtimer Festival op Spa niet te kloppen. Hij was alle BMW's te snel af in zijn Vauxhall Astra. Michel Groen pakte de tweede plaats, Donovan Wolfrat mocht op het derde trapje van het podium staan. De volledige uitslag is te vinden op:

raceresults.nu


VR

Vrij Rijden feest

Wat was het weer een mooie dag, de Vrij Rijden dag van 19 juli. Rudolf Dieben van fotorudolf.nl was erbij en maakte heel veel foto´s - op de baan en in de paddock. Je vindt het album HIER. De volgende Vrij Rijden Dagen zijn op 20 september en 1 november. Die laatste is heel bijzonder want dat is de allerlaatste dag dat om op het "oude" circuit te rijden! Aanmelden doe je op de website.

AANMELDEN
  Ring

Hoogtepunten en dieptepunten op de Oldtimer Grand Prix
Het is maar een paar uurtjes rijden vanaf de grens, maar toch kwamen er niet veel Nederlanders in actie op de Oldtimer Grand Prix. Sommigen zorgden echter wel voor de krantenkoppen. In positieve zin liet Nicky Pastorelli zich gelden, die er een spannende race van maakte in de Masters Gentlemen Drivers. Kevin Abbring had juist de grootste pech die je je kunt voorstellen: al in de kwalificatie ging zijn Audi A4 STW in vlammen op... Lees verder op de website.


LEES VERDER


Silverstone

Vochtige pret op Silverstone

Terwijl Nederland zuchtte onder een hittegolf, was het op Silverstone goed uit te houden dank zij af en toe een verfrissend buitje. Dat was voor de toeschouwers ook leuk, want het maakt de races spannender! Er waren niet veel Nederlandse deelnemers op de Silverstone Classic, maar toch haalden ze de nodige podiumplaatsen binnen. Lees meer op autosport.nl

LEES VERDER

Expo

Jan Flinterman en Dries van der Lof

Wie waren dat ook weer? Zij waren de eerste Nederlanders die deelnamen aan de Grand Prix van Nederland. Dat was in 1952. Flinterman was bekend als jachtvlieger, Van der Lof werd één van de grondleggers van de (historische) autosport in Nederland. Beide mannen zouden dit jaar 100 zijn geworden. Met een nieuwe Grand Prix in het vooruitzicht worden deze helden in het zonnetje gezet met een expositie in het Zandvoorts Museum. De opening is op vrijdag 30 augustus om 16:00. Alle HARC leden zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.


MEER INFO

merch

The merchandise is back in town

New Collection back in Town. De nieuwe officiële HGP 8th Edition collectie is nu verkrijgbaar op onze webshop www.historicgrandprixshop.nl. Hier kun je kiezen of je je bestelling opgestuurd wilt krijgen of dat je de producten afhaalt tijdens het HGP weekend in de HARC House.

KIJK VERDER
  Assen

Grouwels en Newall winnen in NK HTGT
Het Catawiki NK HTGT verzorgde weer twee mooie visitekaartjes voor de historische autosport tijdens de Gamma Racing Day op Assen. De drijfnatte zaterdagrace werd gewonnen door Roger Grouwels, die met zijn Iso Rivolta ongenaakbaar was. Alexander Schlüchter finishte als tweede in zijn Lotus Elan, gastrijder Simon Gras behaalde een knappe derde plaats in een Morris Cooper S. Op zondag was het Andy Newall die de Jaguar E-type naar de winst stuurde. Grouwels vocht om de tweede plaats met Lotus Elan rijders Schlüchter en Jos Stevens, maar een spin in de laatste ronde kostte hem een podiumplaats, hij werd vierde.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet