Retro

Retro: Groeten van de 47e AvD Oldtimer Grand Prix


ogp2019-sat-46

Het ziet er niet helemaal 'period correct' uit – en dan hebben we het niet over de (te lage) rolbeugel – maar zo kun je ook als dwarslaesiepatiënt van je Bentley genieten. Geweldig.

ogp2019-sat-47

Kevin Abbring bij een A4 Super Tourer die hij niet zou besturen. De auto die hij zou racen, stond al buiten onder een hoes en rook naar barbecue. In de kwalificatie vatte de A4 vlam, wat leidde tot een enorm rookwolk over het rechte stuk. Zo kwam het toerwagenavontuur van Abbring vroetijdig ten einde. Maar op de Historic Grand Prix is hij er weer bij, dan teamgenoot van René de Vries in diens Mini Cooper S!

ogp2019-sat-48

De avondrace was een genoegen om te aanschouwen.

ogp2019-sat-54

Al duurde het vijf ronden voordat deze vlammende Mercedes goed kon worden vastgelegd... En intussen die zon maar verder zakken!

ogp2019-sun-4

En het Historisches Fahrerlager, gebeurde daar nog wat? Deze retro-agent regelde in ieder geval met veel show het verkeer.

ogp2019-sun-3

Het mooiste beeld uit het oude rennerskwartier: de transporter van Scuderia Serenissima – een heuse Büssing – met daarachter een fraaie 328.

ogp2019-sun-1

Ook goed verzorgd: de mediashuttle voor de pre-wars was een stuk leuker dan de Kodiaqs die aan 'de andere kant' werden ingezet.

ogp2019-thu-30

En toen kwam er een grote tent met een Junior-slurf en die blies het hele verhaaltje uit. Het was leuke Oldtimer Grand Prix, waarvoor tegenwoordig het motto 'klein maar fijn' moet gelden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet