Retro

Retro: Boek Wim Loos – ''Testen bij Ferrari''

1967 Pinksterraces

De Pinksterraces van 1967. Ben Pon met de SRT Porsche 911, gevolgd door nummer 86 van Wim Loos in de Alfa Romeo GTA, de 85 van Rob Slotemaker, de nummer 94 Ford Cortina van Frans Lubin en de nummer 87 van Nico Chiotakis.

Autosport.nl werkt hard aan de biografie van Wim Loos. Het eerste grote Nederlandse natuurtalent dat het in zich had om helemaal naar de top van de autosport te komen. In de aanloop naar de presentatie leest u hier alvast bijzondere fragmenten uit het boek Wim Loos, de onvervulde belofte van een natuurtalent. Vandaag: Testen bij Ferrari.

Tekst: Olof van Joolen
Foto: archief Rob Petersen

Wim Loos. Wimpie uit Zandvoort. Die Wim Loos bij Ferrari. Hoe krijgt hij dat nu voor elkaar? Volgens De Telegraaf en andere schriftelijke bronnen is het allemaal te danken aan een mooie prestatie tijdens de toerwagenrace die in het voorprogramma van de vorige Nederlandse Grand Prix is verreden. Team Slotemaker deelt tijdens dit evenement een pitbox met Ferrari. De rondetijden van Wim Loos en het feit dat hij Ben Pon in zijn snellere Porsche twee ronden achter zich weet te houden vallen de Italianen zo op dat ze het jonge talent een kans willen geven. Het contact verloopt via teammanager Franco Lini. Hij heeft de vliegtickets al op de bus gedaan.


Krantenartikel de Telegraaf van 20 juni 1967

MEER LEZEN
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet