Retro

Retro: Groeten uit Magny-Cours van de Grand Prix de France Historique 2019


magnycours-sun-8

Rondom de Ligier-stand volop activiteit als er handtekeningensessies waren. Want er waren volop oud-Ligier-coureurs aanwezig: van Jean-Pierre Jabouille tot Jacques Laffite en Patrick Tambay, van Philippe Alliot tot Erik Comas en Jean-Pierre Jarier.

magnycours-fri-4

Nog een viering, maar nu van een ander glorieus Frans merk uit de jaren zestig en zeventig. Want is het ook 50 jaar sinds Jackie Stewart zijn eerste titel binnenhaalde met de Matra-Cosworth MS80 van Ken Tyrrell. Op weg naar Magny-Cours brachten we een bezoek aan het Matra-museum in Romorantin – daarvan morgen een aparte impressie!

magnycours-fri-25

De nadruk van het evenement lag op monoposto's. Logisch als je een Grand Prix wilt doen herleven.

magnycours-fri-57

In de paddock was net als twee jaar geleden veel plek ingeruimd voor F1-auto's uit de periode dat de GP van Frankrijk zijn thuisbasis op Magny-Cours had. Deze Dallara-Ferrari F192 van BMS Scuderia Italia was onze favoriet.

magnycours-fri-58

Maar ook een voormalig werktuig van Jos the Boss was aanwezig.

magnycours-sun-7

Los daarvan was Klaas Zwart te gast voor demoruns met de Jaguar R5 die ooit van Mark Webber was. De organisatie kondigde zijn optredens aan als 'Break Record', maar hoe de Ascari-voorman het ronderecord uit 2004 van Fernando Alonso had moeten breken is ons een raadsel.

magnycours-fri-26

Naast de Formule 1 was de Formule 2 een welkome gast, opnieuw met een reusachtig veld van 30 auto's. Op de Historic Grand Prix van Zandvoort is deze klasse van de HSCC ook weer een publieksfavoriet.

magnycours-sat-22

De zon valt over de winnende F2 van David Tomlin: de prachtige Motul M1 die op de baan werd gebracht door Rondel, het team van... inderdaad, Ron Dennis toen hij nog een eenvoudige monteur was.

magnycours-sat-18

Ook heel mooi: de March-BMW 772 van toenmalig BMW-junior Bruno Giacomelli.

magnycours-sat-12

Gluren bij de buren. Het Formule Renault-veld uit de jaren tachtig, met Martini's en Orions, zag er geweldig uit.

magnycours-sat-13

Met de bekende opkrullende neusjes van de Franse ontwerpen uit die tijd.

magnycours-sat-19

En zo ziet het geklus er van de andere kant uit.

magnycours-sat-14

Auto's waarin een hele Franse generatie groot is geworden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet