Retro

HARC nieuws juni: Hollands feestje op Spa en ander HARC nieuws

Spa-3-hr

Summer Classic: Hollands feestje op Spa
De Spa Summer Classic is dit jaar extra speciaal: bijna alle Nederlandse historische raceklassen komen aan de start. Dat zijn de twee Nederlandse Kampioenschappen NK HTGT en NK GTTC, de Youngtimer Touring Car Challenge (met twee startvelden!) en de éénzitters van Historic Monoposto Racing. In de 3 uurs race komen ook nog eens 8 Nederlandse équipes aan de start. Kortom, gaat dat zien! Alle info vind je op:

http://spasummerclassic.com


Vrijwilligers

De HARC vraagt vrijwilligers

Met ruim 900 leden is de HARC een actieve club die veel evenementen op het gebied van de historische autosport organiseert. Om onze activiteiten goed te laten verlopen, kunnen we rekenen op een vaste club van enthousiaste vrijwilligers. Omdat we steeds meer activiteiten ontplooien, heeft onze vrijwilligerspool heeft versterking nodig! Wil jij de historische autosport van binnenuit meemaken? Lijkt het je leuk om te werken in een enthousiaste club mensen en samen iets moois neer te zetten? Neem dan contact met ons op. Je leest er alles over op de website.

MEER INFO


Ruben

Ruben de Bruin wint op Assen

Op het TT Circuit van Assen behaalde Ruben de Bruin zijn eerste overwinning in het Toyo Tires NK HARC 82-90. Op de verraderlijk gladde baan was hij iedereen te snel af. Rookie Colin Caresani behaalde een sterke tweede plaats in zijn vrijwel standaard BMW. Ook de Triumph Competition & British HTGT coureurs kwamen in actie tijdens de Historic Assen Trophy. Op de website lees je een kort verslag


cam

Nieuwe regels voor camera's

Het maken van racebeelden vanuit de auto is altijd leuk en leerzaam, maar dit moet wel veilig gebeuren. Een camera plakken op je helm, zoals de rijder in de foto, is niet toegestaan. Sterker nog de homologatie van de helm komt hiermee te vervallen. Beter is het om de camera te bevestigen aan de rolkooi of rolbeugel, maar dan wel zo dat deze nooit het wegdek kan raken. Een losgeraakte camera wordt namelijk een projectiel. De KNAF vindt veiligheid belangrijk en heeft daarom de voor alle licentiehouders de belangrijkste gedeelten vertaald naar het Nederlands. HIER staat een link naar de pdf. Alle FIA reglementen zijn terug te vinden op de website www.knaf.nl onder Reglementen --> FIA Reglementen. Natuurlijk kun je ook altijd vragen stellen aan een van de HARC keurmeesters of via het HARC secretariaat.


Brands

Nederlandse racers trekken aandacht op Brands Hatch en Donington Park
Nederland leverde de afgelopen weken een royale bijdrage aan de twee Britse weekenden van Masters Historic Racing. Op Brands Hatch kwamen Sander van Gils, Michiel Smits en 57 auto's van de YTCC in actie. De week erop vormde Donington Park het strijdtoneel voor twee races om het NK GTTC. De Britse gastheren waren onder de indruk! Je leest de verslagen op de HARC website.


Verslag BRANDS HATCH


Verslag DONINGTON PARK


Wimedo

Slalom Team WIMEDO

In de zomermaanden doet de HARC mee aan het kampioenschap Autoslalom 2019. Vorig jaar zijn de eerste contacten gelegd en nu in de zomer willen we na de races in Assen, 3 maanden aan dit evenement meedoen. De data zijn: zaterdag 6 juli – zondag 18 augustus – zondag 1 september. De wedstrijden worden gehouden op het Midland Circuit in Lelystad. Team Wimedo organiseert deze slalomwedstrijden al meer dan 50 jaar (!) en is specialist op dit gebied. Waar moet je rekening mee houden? Iedere auto wordt gekeurd, ook op geluid. Zorg voor een geldig rijbewijs en een "milieuzeiltje" voor onder de motor, dat is verplicht. Alle info kan je verder vinden op www.wimedo.nl Wij zullen een inschrijflijst opstellen, mail even naar nk82-90@harc.nl dan word je op de hoogte gehouden.

Albers

Marcel Albers Memorial Trophy
Tijdens de Pinksterraces streden de Formule Fords om de trofee ter nagedachtenis aan Marcel Albers. Chris Hodgen won beide races in zijn Van Diemen RF89 en kreeg de trofee uitgereikt door de vader van Marcel Albers. De twee HMR races werden gewonnen door Leon den Hollander in een Van Diemen RF78 FF2000 en Albert Hillier in een Chevron B43 F3. Een impressie van de races is te vinden op:


Autosport.nl

Erwin

Erwin van Lieshout leider NK HTGT

Porsche 911-coureur Erwin van Lieshout behaalde tijdens de HZT twee klinkende klasse-overwinningen in het Catawiki NK HTGT. Hij voert dan ook de tussenstand om het Nederlands kampioenschap aan, voor Jonathan Lewis (Cooper S) en Roger Grouwels (Iso Rivolta). Omdat de volgende twee races op Spa niet meetellen voor de punten kan hij in elk geval nog tot de Gamma Racing Days op Assen onbezorgd genieten van zijn leidende positie!


Flint

Eerbetoon aan Dries van der Lof en Jan Flinterman
Tijdens Classic Wings & Wheels op 31 augustus, de Historic Grand Prix het weekend erna en in het Zandvoorts Museum tot en met oktober reizen we terug in de tijd naar 1952. Dries van der Lof en Jan Flinterman reden dat jaar in de GP van Nederland hun eerste (en enige) Grand Prix en waren daarmee de eerste twee Nederlanders die meededen aan het wereldkampioenschap. Dit jaar zouden ze allebei 100 zijn geworden, dus reden te meer voor een verjaardagsfeestje. De Historic Grand Prix brengt daarvoor zo veel mogelijk auto's uit de periode bij elkaar – en de kleinkinderen van Van der Lof en Flinterman rijden mee. Het evenement Wings & Wheels op vliegbasis Gilze-Rijen en het Zandvoorts Museum doen eveneens mee aan het eerbetoon. Meer info:
Historic Grand Prix
Wings & Wheels
Zandvoorts Museum


HZT

Terugblikken op de State of Art HZT

Vrijdag was de dag van de Vrije Rijders, zaterdag was de baan voor de racers, zondag kwam er een hoop publiek bij. Kortom, het was een geslaagd en druk weekend. Op de website vind je:

INTERVIEWS
RACEVERSLAGEN en een heleboel foto's

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet