Retro

Retro: Geslaagde 43e Historic Zandvoort Trophy

1

Op wat zondagse buitjes na was het een zonnig maar fris weekend. De races verliepen zonder grote problemen, de rijders in de vijf raceklassen hadden het erg naar hun zin. Kortom, de 43e editie van de HZT was zeer geslaagd!

Tekst: Jan-Bart Broertjes en Eric van den Heuvel
Foto's: Erik van der Schaaff en Eric van den Heuvel


2

3


De Monoposto rijders uit de UK verzorgden drie leuke races. Dan Clowes won de eerste wedstrijd in het kleinste autootje van het veld, de Jedi Mk. 6 met motorfietsmotor. Mark Harrisson in een Dallara F302 was de snelste van de achtervolgers in een race die maar 7 ronden duurde door een ongeval. In de tweede race maakte Harrisson het een stuk spannender, op de finishlijn had hij nog slechts 0,7 seconde achterstand op Clowes en zijn snelste ronde was maar 3/10 langzamer dan die van Clowes.

4

De rest van het veld werd door dit duo op grote achterstand gereden, derde man Bryn Tootell had na 9 ronden ruim een minuut achterstand in zijn Van Diemen. In race 3 bleken de meeste rijders de baan nog verder onder de knie te hebben en gingen de rondetijden verder naar beneden. Clowes was opnieuw de winnaar, voor Harrisson op 2,2 seconden. De derde plaats ging naar de tweede Jedi-rijder, Nigel Davers.

5

De Legendary Circuits Series bracht een aantal zeer uiteenlopende racers bij elkaar. Alexander Schlüchter nam de leiding van race 1 in zijn Lotus Elan, maar dat duurde maar kort. Malte Müller-Wrede nam het stokje over in zijn Marcos. Om de tweede plaats werd gevochten door een bont gezelschap: Jan Willem Dontje in een Alfa Romeo Squadra, Joost Deen in een BMW E36, John Hutchinson in een Lotus Seven S2 en Alexander Laidlaw in een Morgan. Deen en Hutchinson veroverden na een leuke strijd de laatste twee podiumplaatsen achter Müller-Wrede.

6

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet