Retro

HARC nieuws mei: State of Art Historic Zandvoort Trophy komt eraan en ander HARC nieuws

State

Voor de 43-ste opeenvolgende keer organiseert de HARC de Historic Zandvoort Trophy. Op 11 en 12 mei komen vijf verschillende raceklassen aan de start. Om te beginnen de drie officiële Nederlandse historische kampioenschappen voor toerwagens en GT's: het NK HTGT voot auto's gebouwd van 1947 tot en met 1965, het NK GTTC voor de periode 1966-1981 en het NK82-90, waarvan de naam voor zich spreekt. Daarnaast staan de Britse Monoposto's en de Legendary Circuits op het programma. Het tijdschema en een voorbeschouwing zijn te vinden op de website. Als HARC-lid krijgt u uiteraard een gratis toegangsbewijs toegezonden (digitaal door 402automotive) en bent u van harte welkom bij de HARC Hospitality in pitbox 5 en 6.

Tijdschema


VR

Nu aanmelden voor het Vrij Rijden op vrijdag 10 mei

Vrijdag 29 maart was onze eerste Vrij Rijden dag van het seizoen en er waren meer dan 100 deelnemers! Omdat we in vier groepen rijden is het dan nog steeds niet druk op de baan en kun je lekker je ding doen, maar....iedereen moet wel ingeschreven en gekeurd worden. Om dat soepel te laten verlopen is het heel erg handig als je van te voren op de website inschrijft. Lees dan meteen even alle info, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Heb je vooraf ingeschreven via de site dan kun je bij binnenkomst van de Mickey's meteen om de hoek aan de statafel het formulier ophalen en direct door naar de grote tafel om het getekende en verder ingevulde formulier af te geven, zodat de wachtrij tot een minimum beperkt blijft.

Aanmelden


Speciale zaterdagaanbieding Legendary Circuits op HZT

legendWil je tijdens de State of Art Historic Zandvoort Trophy een (extra) race rijden? Bij de Legendary Circuits Series kan dat met bijna elke historische auto of youngtimer. Een HTP is niet verplicht. Voor de historisch lage prijs van € 350 rijd je op zaterdag een kwalificatie en twee races! En voor slechts 100 euro meer mag je op zondag nog een keer. Een clublicentie is voldoende. Laat deze kans niet lopen en meld je nu aan via de Legendary Circuits website.

Aanmelden
Toyo

Track Tires bandenservice voor racers en Vrij Rijders


Onze vriend van de HARC Track Tires is aanwezig op de HARC race-evenementen en Vrij Rijden dagen. Zij verzorgen een volledige bandenservice op het circuit. Met de HARC pas krijg je 5% korting op de aankoop van Toyo Tires R888R banden. Dit is de vaste band waar in het HARC NK82-90 op geracet wordt en het is ook een perfecte keuze voor het Vrij Rijden. Wanneer je op het circuit de banden koopt kun je kiezen of je gebruik maakt van de korting of de banden voor 50% montagekosten laat monteren op je velgen. Meer weten over de leverbare maten? Kijk op www.tracktires.nl

stoom

Gebruik van waterless coolant bij races en vrij rijden

Bij het racen met een historische auto gaat ook wel eens iets mis met de koeling. Hierbij kan het gebeuren dat er vloeistof op de baan komt. Meestal zie je dit gelijk aan een witte rookpluim en omdat de motor oververhit raakt. Water of gewone koelvloeistof is vaak eenvoudig te verwijderen, maar de zogenaamde waterless coolant is een heel ander verhaal. Dit maakt de baan spekglad en kan alleen met speciaal (lees erg duur) grit verwijderd worden. Vandaar dat het verboden is om met waterless coolant deel te nemen aan een race. Voor het vrij rijden raden we het gebruik van waterless coolant sterk af. Mocht je toch een keer een lek hebben, laat dan niet een meterslang spoor achter maar zet je natuurlijk je auto zo snel mogelijk op een veilige manier aan de kant. Een stuk veiliger voor iedereen en het scheelt enorm in de opruimkosten.


NOF

Neem je klassieker mee naar Zandvoort

Tegelijk met ons State of Art Historic Zandvoort Trophy race-event vindt het Nationaal Oldtimer Festival plaats. 402Automotive verzorgt een gevarieerd programma, dat zich vooral afspeelt op de paddock, maar ook deels op de baan. Mits vooraf aangemeld kun je je klassieker gratis op de paddock parkeren en wie weet val je in de prijzen bij het concours d'élégance. Wil je een keer met je klassieker op het circuit rijden, maar niet op racesnelheid? Ook dat kan. Kijk op www.nationaaloldtimerfestival.nl voor alle informatie.


kaart

Kortingen met de HARC ledenpas


Met de HARC lidmaatschapskaart krijgt u korting bij diverse Vrienden van de HARC. Wij zullen u regelmatig informeren over de laatste voordelen. Hier volgen alvast de eerste. Met uw HARC pas krijg u nu 5% korting op alle aankopen van de Toyo Tires R888R op www.tracktires.nl. Gebruik hiervoor de code HARC050 op de website.

Voor de liefhebbers van spectaculaire auto-evenementen: 402Automotive geeft HARC-leden 25% korting op hun jaarkaart, de 402 Card. Ga hiervoor naar www.402automotive.com/402-card en gebruik de code HARC402.

De bekende TSL olieversterker kunt u met 10% korting aanschaffen op vertoon van uw HARC pas. Ook bij AKDR Visual Group BV aan de Amsterdamse Overtoom - de mensen van snel-kenteken.nl, het adres voor uw nummerplaten - krijgt u 10% korting. Dillon Koster en Danny van Dongen geven HARC leden 5% korting op de racecursussen van de Dutch Race Driver Academy.

Bij Angelo van Racing Sportiva - de man van de racekleding die u vindt bij de benzinepomp op de paddock in Zandvoort - krijgt u op vertoon van onze pas 10% korting. Van online veilingplatform Catawiki krijgt u binnenkort een kortingsvoucher. En onze koffieleverancier Smit en Dorlas geeft u maar liefst 15% korting met de code Vriendenvandeharc in hun webshop https://smitdorlas.nl/thuis. Deze code is geldig t/m 31 december!


JCR

Grote Nederlandse delegatie op Jim Clark Revival

Michiel Smits, Floris-Jan Hekker, de coureurs in het British HTGT en last but not least het YTCC zorgden afgelopen weekend voor een grote Nederlandse delegatie op de Bosch Hockenheim Historic, ook wel bekend als de Jim Clark Revival. Het weer was nogal vochtig, maar dat mocht de pret niet drukken. Op de website staat een korte samenvatting van de Nederlandse prestaties.

website


52

Voorbereiding Historic Grand Prix in volle gang

Er wordt achter de schermen hard gewerkt aan het programma van de achtste Historic Grand Prix. Zo is inmiddels bevestigd dat de FIA Historic Formula 3 European Cup weer op het programma staat. Verder zal aandacht worden besteed aan de twee vroegste Nederlandse Formule 1 coureurs, Jan Flinterman en Dries van der Lof. Zij namen in 1952 deel aan de Grand Prix op Zandvoort. Dit gebeuren vindt niet alleen op het circuit plaats, maar zal al een week voor de HGP een aanvang nemen tijdens Classic Wings&Wheels op Gilze-Rijen. Daarnaast zal het Zandvoorts Museum middels een thema-expositie uitgebreid aandacht besteden aan deze twee Hollandse racehelden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet