Retro

Retro: Boeiende Internationale races op Zandvoort van 21 april 1991

int-races-1991-5

Eerste Nederlandse Opel Lotus race De eerste Nederlandse Opel Lotus race leverde een mooi startveld op. Veel voormalige Sports 2000 en FF2000 rijders hadden de stap naar deze nieuwe Nederlandse klasse gemaakt. De Portugees Pedro Lamy drukte duidelijk zijn stempel op deze 25 ronden tellende race. Zeker nadat de achtervleugel op de éénzitter van Martijn Koene ontzet raakte na een ondoordachte actie van Nick Firestone gelijk na de start. De Nederlandse Marlboro-coureur, onder de vlag van de Vitaal Race Organisatie van Jan Lammers, wist zich als tweede te handhaven en werd gevolgd door zijn Braziliaanse teamgenoot Gualter Salles. Ruud Spoolder eindigde als zesde, maar pakte daarmee wel de volle winst voor het Nederlands kampioenschap.
  int-races-1991-14
Martijn Koene


Krom alsnog rechtgesproken
Martijn Koene pakte achteraf na de diskwalificatie van winnaar Pedro Lamy (hij reed met een illegaal gemonteerd remsysteem) de winst in de Opel-Lotus race. Buiten dat had de Marlboro-coureur toch al een hele sterke wedstrijd gereden. "Direct na de start reed Firestone mijn achtervleugel krom met wegliggingproblemen tot gevolg. Vooral in Bos-Uit kwam ik in de problemen met een veel lagere eindsnelheid op het rechte eind tot gevolg. Voor Lamy was het daarom een koud kunstje om me voorbij te rijden, maar gelukkig wist ik met veel pijn en moeite mijn teamgenoot Salles achter me te houden".

Uitslag Nederlands kampioenschap Opel Lotus:
1. Ruud Spoolder (NL) 25 ronden in 27'46'' 807
2. Mark Goodard (GB) op 7.867
3. Charles Burt (GB) op 13.940
4. Toon van der Haterd (NL) op 16.804
5. Thomas Mullin (DK) op 18.366
  int-races-1991-10 Ruud Spoolder eindigde als vijfde maar scoorde voor het NK Opel-Lotus het maximaal aantal punten.

Reacties

    • 5
    • 0
     
    René de Boer 19 april 2019 22:40

    Leuk om mezelf terug te zien op de foto bij het AX-podium onderaan p1, degene die links een foto maakt (waarschijnlijk inderdaad één, want rolletjes waren duur voor een scholier, dus ik nam er meestal niet meer dan drie van 36 mee!). 17 jaar, schrijvend voor de regionale krant Handelspost in de regio's Heuvelrug/Sticht/Het Gooi, groen als gras en nog zeer verlegen. Het is toch nog aardig goed gekomen.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet