Racing Shows

Racing Shows: Nog tot en met zondag volop te genieten tijdens Techno Classica EssenIMG 6490 2

'Vopo', oftewel Volkswagen-Porsche, is de naam waarmee in Duitsland vaak de Porsche 914 wordt aangeduid. Lange tijd een beetje miskend heeft inmiddels ook de 914 in Porsche-kringen de status van liefhebbersauto bereikt, zeker de zescilindervariant. Er zijn ook de nodige race- en rallysuccessen met de auto behaald, en vanwege het 50-jarig jubileum is er van 2 juni tot en met 7 juli een speciale tentoonstelling rondom de 914 in het Porsche Museum in Stuttgart. Tegelijkertijd kan dan ook de jubileumtentoonstelling van de 917 worden bezocht, die tot begin september loopt.

IMG 6498

Porsche met patina en rallyhistorie.

IMG 6502 2

De 'Tour de France' is er niet alleen in de wielrennerij, maar ook in de autosport, waarbij diverse circuits in Frankrijk worden aangedaan. Tegenwoordig is de 'Optic 2000 Tour Auto' een vermaard klassiekerevenement, waar ook onze landgenoot Hans Hugenholtz succesvol was. Het is tevens een van de speciale thema's tijdens de Techno Classica, met onder andere deze geweldig mooie Porsche 550 Spyder als tentoonstellingsstuk.

IMG 6507

Peugeot viert dit jaar het 50-jarig bestaan van de 504, die een decennialange carrière beleefde en ook in de rallysport succesvol was. Hier de Coupé-versie uit de Safari Rally van de latere sportdirecteur Jean-Pierre Nicolas en Jean-Claude Lefebvre, die later hoofd PR bij Peugeot Sport werd en tegenwoordig FIA-president Jean Todt adviseert.

IMG 6508

Rallyauto's moet je niet glanzend schoonmaken, die moet je gewoon laten zoals ze zijn. In ieder geval een beetje...

IMG 6516

Waar moedermerk Peugeot wel met een eigen stand van de Duitse importeur op de Techno Classica vertegenwoordigd was, schitterde Citroën van officiële zijde door afwezigheid. En dat in het jaar waarin het merk met de dubbele chevron het eeuwfeest viert, een onbegrijpelijke beslissing van de marketingafdeling. Gelukkig namen de actieve Citroënclubs in Duitsland de honneurs waar en zorgden voor een fraaie presentatie van interessante auto's uit de rijke historie van het merk. De meest sportieve exponent was deze SM, de sportwagen die voortkwam uit het kortstondige liaison van Citroën met Maserati.

IMG 6545

Ook alweer 20 jaar geleden: de overwinning van BMW met de door Williams gebouwde sportwagen V12 LMR tijdens de 24 Uur van Le Mans, met Pierluigi Martini, Yannick Dalmas en Joachim Winkelhock. Een geweldige prestatie van het Schnitzer-team onder leiding van de eerder dit jaar onverwacht overleden Charly Lamm bij de eerste deelname van het Beierse team aan de Franse klassieker.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet