Retro

HARC nieuws April: Topdrukte op de IAMS en ander HARC nieuws

IAMS1

We zijn er nog beduusd van, zoveel volk als er op de International Amsterdam Motor Show afkwam. Wij hadden een mooie stand, waar velen aan hebben bijgedragen. Dank aan 402Automotive voor de ruimte, Boels verhuur voor het meubilair, Smit & Dorlas voor de enorme hoeveelheden koffie, onze leden voor het beschikbaar stellen van de prachtige race- en rallyauto's, Circuit Zandvoort voor de samenwerking en de HARC vrijwilligers voor het bemensen van de stand. Die had een mooie uitstraling waarin alle facetten van de HARC tot uiting kwamen, zoals Vrij Rijden auto's, formulewagens, oldtimers en raceauto's uit onze 3 NK's HTGT, GTTC en '82-90.

Tekst: aangeleverde berichten
Foto's: PR

Onze Vrienden van de HARC droegen hun steentje bij en we hebben flink reclame gemaakt voor de evenementen op Circuit Zandvoort, ook nog wat HGP kleding verkocht, veel gesprekken gevoerd met potentiële leden en zelfs een paar nieuwe leden kunnen inschrijven. Als klap op de vuurpijl kwam onze beschermheer Gijs van Lennep langs, wat hem op een lamme arm en kramp in zijn kaken kwam te staan vanwege de vele handtekeningen die hij moest zetten en foto's waarvoor hij moest poseren.


Zolder2

Dringen op Zolder in het Toyo Tires NK HARC 82-90
Overvolle startvelden waren er tijdens de openingsmanches van de Belcar Historic & Youngtimer Cup in het 1000 km van Zolder raceweekend. Vanuit Nederland was een flink aantal rijders uit het Toyo Tires NK HARC 82-90 afgereisd naar de Omloop van Terlaemen. Je kunt er meer over lezen op de website, daar vind je ook de link naar de uitslagen. Zolder was de generale repetitie, op 11 en 12 mei gaan we verder op Zandvoort, waar we voor de punten gaan strijden!

MEER LEZEN


VR

Vrij Rijden: Feest!
Vrijdag 29 maart was de eerste Vrij rijden dag van het seizoen op een zonovergoten Zandvoort. De 100 rijders hadden een topdag. De deelnemers waren goed verdeeld over de 4 groepen, waarbij de monoposto's met 35 auto's aan kop gingen, met flinke deelname uit Duitsland en België. Heel bijzonder was het debuut van een "nieuwe historische" monoposto, de Passero Brabham BT21 replica van Werner Castelijns. Op de website vind je de foto's en....het inschrijfformulier voor de volgende Vrij Rijden Dag op 10 mei. Mis hem niet!

MEER LEZEN


NKHTGT

Roel Korsten en Michiel Campagne eerste winnaars NK HTGT
De historische racers van het Catawiki NK HTGT waren afgereisd naar Paul Ricard in Zuid-Frankrijk voor de opening van hun seizoen 2019. Op het programma stond twee maal een race van een uur, één voor de toerwagens en één voor de GT's. Het waren allebei spannende racers, waarbij de uiteindelijke winnaars op achterstand begonnen. Je leest het verslag op de website.

MEER LEZENHhistoric

Vooruitblik Jim Clark Memorial
Op 10, 11 en 12 mei is er onze State of Art Historic Zandvoort Trophy, maar voor het zover is kun je naar onze Oosterburen waar op 26, 27 en 28 april de Jim Clark Memorial plaatsvindt, natuurlijk op Hockenheim. Een enorme stoet Nederlanders zet koers naar dit circuit, want er wordt geracet in de Triumph Competitions & British HTGT en in de Youngtimer Touring Car Trophy, waarbij de YTCC zelfs twee startvelden voor zijn rekening neemt. Tel daarbij op de Lurani Trophy, Formule 2, Boss GP, onze Duitse vrienden van HRA en FHM en nog zo wat en je begrijpt dat er al op vrijdag gekwalificeerd en geracet wordt!
Kijk voor info op www.hockenheim-historic.de


kaart

Nog even over de lidmaatschapskaart
In onze begeleidende brief bij het verzenden van de nieuwe kaarten was een storende fout geslopen. Het enige juiste adres om als HARC-lid je nummerplaten te bestellen is natuurlijk snel-kenteken.nl van de AKDR Visual Group BV aan de Amsterdamse Overtoom. Nog geen lidmaatschapskaart ontvangen? Neem dan contact op met het secretariaat: secretariaat@harc.nl of 020- 497 47 04.

MEER INFO


Goodwood

Nederlanders op het podium op Goodwood en Barcelona
De landgenoten die zich internationaal willen meten in de historische autosport, konden afgelopen weekend kiezen. De 77th Members' Meeting op Goodwood of de Espiritú de Montjuïc op het circuit van Barcelona? De meesten kozen voor Engeland, maar juist de Goodwood-succesfamilie Hart toog naar het zuiden voor het openingsweekend van Peter Auto. Lees over de avonturen van de Nederlandse racers op de website.

MEER LEZEN


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet